ABADL, despre notificarea trimisă firmei controlată de un inspector antifraudă: “S-a solicitat desființarea construcțiilor ilegale”

0
644
Foto-arhivă

În urmă cu câteva zile, cotidianul Focus Press publica articolul ”Firma controlată de un inspector ANAF cu soție consilier local, în proces cu ABADL pentru nereguli privind construcțiile de pe plaja din Vama Veche”, în care era prezentat un litigiu dintre societatea respectivă, General Machine Buisness Division SRL, controlată de Vasile Marius Bărbat, comisar în cadrul serviciului ”Antifraudă” care aparține de ANAF Constanța. 

Așa cum am precizat în articolul anterior, în dosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, societatea General Machine Buisness Division a cerut, pe 16 august a.c., suspendarea executării notificării primită din partea Administrației Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABAD).

Întrucât se știa că societatea deține mai multe imobile în Vama Veche, era clar că este vorba despre ceva nereguli în legătură cu ele. Și pentru că nu era foarte clar despre ce este vorba în această speță, am solicitat un răspuns din partea celor de la ABADL cu privire la cauza în sine.

Răspunsul a confirmat toate bănuielile:

Referitor la notificarea nr. 14145/2021 a SC General Machine Buisness Division SRL, este o notificare de punere în întârziere prin care s-a solicitat respectarea prevederilor contractuale și desființarea construcțiilor ilegale de pe sectorul de plajă Vama Veche 17. Dosarul are ca obiect suspendarea notificării mai sus menționată, acțiune ce a fost promovată de reclamanta SC General Machine Buisness Division SRL și se află pe rolul Tribunalului Constanța”, se arată în răspunsul ABADL.

Așa cum am arătat deja în articolul precedent, instanța de fond a respins acțiunea ca neîntemeiată, însă există posibilitatea ca această decizie să fie atacată cu recurs. Însă este destul de clar că inspectorul ”antifraudă” și-a construit ilegal terase, spații de cazare și alte active fără autorizație și fără a avea acest drept.

Referitor la societate, potrivit datelor furnizate de Registrului Comerțului, asociat unic în cadrul societății este Mirela Romana Bărbat, iar ca administrator figurează Irina Șerban. Totodată,Evdochim Mariana C.I.I. apare ca administrator judiciar, firma fiind în insolvență din anul 2019.

Până nu demult, firma respectivă figura ca fiind deținută de Maria Bărbat, mama inspectorului Vasile Marius Bărbat, iar ca administrator figura soția lui, Claudia Bărbat, fost consilier local la Limanu.

Daniel ALBU

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.