Afaceristul Florin Cârstocea, undă verde pentru construirea unui bloc de 9 etaje în Palazu Mare

0
3235
foto cu rol ilustrativ

Omul de afaceri Florin Cârstocea mai bifează un proiect imobiliar, de data aceasta în cartierul Palazu Mare din municipiul Constanța. Municipalitatea a eliberat, miercuri, 22 decembrie a.c., Certificatul de Urbanism pentru construirea unui bloc pe 9 etaje.

Conform actului de urbanism emis de Primăria municipiului Constanța, amplasamentul este situat pe strada Alexandru Sahia, la numerele 74- 74A- 74B din cartierul Palazu Mare, o zonă aflată în plină dezvoltare din punct de vedere imobiliar. Se propune astfel construirea unui bloc în regim de înălțime de S+P+9Etaje, locuințe colective și împrejmuire teren.

Actul a fost emis pe persoană fizică, iar pentru că municipalitatea nu dorește să încalce Regulamentul GDPR, numele nu este făcut public, însă, conform avizelor și actelor emise până în acest moment, se poate afla cine este investitorul și cui aparține terenul.

Precizăm că Florin Cârtocea nu se află la prima investiție în domeniul imobiliar, în anul 2019 acesta a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța proiectul pentru construirea unui ansamblu rezidențial în locul celui mai mare camping din zona Mamaia Nord.

Prin societatea al cărei acționar este Florin Cârtocea, cu 99% din capitalul social, respectiv Grup Petrol Marin, acesta edifică tot un bloc de 9 etaje, în zona Mamaia Nord, lor 2/1 CF 115049. Firma a făcut demersuri încă din anul 2019 pentru realizarea proiectului imobiliar.

La sfârșitul anului 2019, APM Constanța anunţa publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Desființarea tuturor construcțiilor existente de pe teren”, iar mai apoi în luna septembrie 2020 APM anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul imobiliar al societății Grup Petrol Marin.

APM Constanța a decis că „nu este necesara efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: construire imobil P+8E+9E retras – locuințe colective cu spații comerciale la parter și imobil subsol – parcări auto”,  propus a fi amplasat în orașul Năvodari, zona Mamaia Nord, B-dul. Mamaia Nord, lot 2/1, CF 115049. În primăvara anului curent a fost aprobat proiectul imobiliar, blocul face parte din cadrul proiectului AXXIS Nova Resort & SPA, iar acesta se va numi Madrid.

Grup Petrol Marin SA a luat ființă la data de 15 iunie1995, având sediul în municipiul Constanta, incinta Port – Dana 34. Asociat al societății este Florin Cârtocea cu 99% din capitalul social. Administratori în firmă sunt Cârstocea Florin, Ionescu Carmen Mihaela și Cârstocea Daniel Ioan,.

În 2020 a raporatat o cifră de afaceri de doar 2 776 458 lei și datorii de 7.505.503 de lei,  comparativ cu 2019 când cifra de afaceri a fost de 14 695 697 lei sau 2016, cea mai mare de la înființare 39 326 641 lei.

Loredana MIHAI

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.