Aflat în libertate deplină, deși este acuzat de omor, co-autorul crimei de la Cobadin nu își recunoaște faptele și acuză martorii că au mințit

0
4824

O situație cel puțin bizară întâlnim într-un dosar penal deschis pentru omor, cu doi indivizi, dintre care unul a fost deja condamnat, iar pentru cel de-al doilea nu s-a cerut nici măcar măsura controlului judiciar. Facem referire la dosarul celui de-al doilea presupus autor al crimei de la Cobadin, din 31 decembrie 2017.

Pe ordinea de zi a Tribunalului Constanța – Secția Penală – s-a aflat, săptămâna trecută, dosarul penal deschis pe numele lui Ibram Erduvan, zis ”Buș”, cel de-al doilea presupus autor al omorului care a cutremurat întreaga comunitate locală din Cobadin, la finele anului 2017.

Unul condamnat, celălalt în libertate deplină

La termenul anterior, din luna ianuarie a.c., instanța a fost nevoită să amâne cauza, din lipsă de procedură. Asta pentru că individul cercetat pentru omor nu a fost prezent, fiind plecat în Germania. De ce? Pentru că a putut și a avut libertatea să plece.

Apărătorul părții civile, avocatul Marius Nadă, ne-a declarat că și el se simte indignat de aceste aspecte.

”Este o situație cel puțin rușinoasă, în opinia mea, ca într-un dosar de omor, cu 19 lovituri de cuțit, Parchetul să nu ceară nicio măsură preventivă. Este de-a dreptul jenant ca unul dintre autori (Memet Bader, principalul autor al omorului-n.r.) să fie deja condamnat, iar celălalt co-autor să fie în libertate”, ne-a declarat avocatul.

De precizat că, inițial, în timpul procesului primului autor, procurorii au dat o ordonanță de clasare pentru cel de-al doilea presupus autor, iar avocatul părții civile a atacat ordonanța, care a fost infirmată, în cele din urmă. Ulterior s-a făcut plângere și s-a decis întoarcerea dosarului la Parchet, ulterior dosarul ajungând, din nou, în instanță, în cameră preliminară.

Inculpatul nu recunoaște nimic

Revenind la situația de fapt, pentru care Ibram Erduvan a fost trimis în judecată pentru omor, acesta a fost de acord să dea declarații, pe fond, cu privire la cele întâmplate. Doar că nu a recunoscut nimic. Din punctul lui de vedere, toți martorii care au fost audiați până în acest moment au dat declarații mincinoase iar el s-ar fi nimerit la timpul nepotrivit, în locul și mai nepotrivit.

Declarații contradictorii

”BUȘ” a pledat ”nevinovat” și a fost de acord să fie audiat, pe fondul cauzei. Printre altele, individul a declarat că nu a făcut nimic în seara în care a avut loc teribilul omor, doar că a lovit victima, pe Marian Diblă (persoana decedată – n.r.) cu pumnul, că i-a tras un singur pumn în urma căruia Marian Diblă a căzut, iar mai departe nu a mai văzut nimic.  Mai departe, acesta a mai declarat că a găsit un cuțit pe jos, pe care l-a ridicat, moment în care celelalte persoane din zonă s-au speriat și au fugit. Tot el a mai precizat că era căzut între boxe și nu a văzut nimic, iar când s-a ridicat, deja se terminase totul, că a ieșit cu cuțitul în mână, după care l-a băgat în geacă, iar când a ieșit afară, l-ar fi aruncat într-un parc.

Precizăm că imaginile surprinse de camerele de supraveghere contrazic declarațiile inculpatului, înfățișându-l în plin scandal și chiar lovind cu cuțitul.

Tot la termenul de marțea trecută, individul a afirmat că nu este de acord cu declarațiile date de martori, pe care îi acuză de mărturie mincinoasă, solicitând, în acest context, reaudierea unora dintre ei. Instanța a încuviințat asupra solicitării, dar numai pentru doi martori.

Prin urmare, la termenul următor vor fi audiați 2 martori, după care va continua cercetarea judecătorească, deși, în opinia unora, aceste cereri au rolul de a trage de timp.

Situația de fapt

Pentru cine nu-și mai amintește sau nu este la curent cu cele întâmplate, reamintim că un bărbat de 31 de ani, Marian Diblă, tată al unei fetițe minore și cap de familie, și-a pierdut viața pe 31 decembrie 2017, sub o ploaie de lovituri de cuțit, în incinta unui local plin de lume. Principalul agresor, Memet Bader, a fost judecat, găsit vinovat și condamnat la o pedeapsă de 15 ani de detenție pentru omor. Însă, ulterior, în baza mărturiilor celor prezenți în seara respectivă în localul în care a avut loc crima, a soției victimei, dar și a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a fost identificat și cel de-al doilea agresor, în persoana lui Ibram Erduvan, cunoscut sub porecla ”BUȘ”, care, inițial, nu fusese nici măcar audiat ca martor.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.