Ansamblu rezidenţial din zona Podului de la Butelii pe care Polaris vrea să îl ridice, undă verde de la cetățeni

0
887

Un nou ansamblu rezidenţial cu aproximativ 50 de blocuri va fi ridicat în zona Podului de la Butelii, iar investitorul este compania Polaris. Firma de salubrizare a iniţiat un PUZ de modificare a reglementărilor urbanistice în vigoare pentru terenul delimitat de calea ferată, strada Spiru Haret şi proprietăţi cu acces din strada Cumpenei din Constanţa, cu scopul de a realiza un ansamblu unitar de locuințe colective, dotări, servicii și birouri. PUZ-ul a fost în consultare publică și nici un cetățean nu a depus nici o contestație, astfel proiectul a mai trecut o etapă.

În data de 19.04.2019 beneficiarul a demarat procedura informării şi consultării publicului privind Planul Urbanistic Zonal – ”modificarea reglementărilor urbanistice în vigoare pentru terenul delimitat de calea ferată, strada Spiru Haret şi proprietăţi cu acces din strada Cumpenei”, depunând anuntul de Intenţie şi planul cu adresele stradale în vederea notificării proprietarilor din zona de studiu. Beneficiarul a depus anunţul de Intentie nr. 81295/19.04.2019, privind elaborarea Planul Urbanlstic Zonal însoţit de fotografii cu amplasarea panoului pe teren.

Apoi beneficiarul a depus anunțul privind consultarea propunelilor PUZ în data de 21.12.2020 și a fost postat pe pagina Primăriei pentru o perioadă de 25 de zile și pe parcursul derulării procesului de informare și consultare publică nu s-au depus sesizări de la persoane interesate care vizează reglementările propuse.

Clădirile urmează să fie ridicate pe o suprafață de peste 14 hectare de teren, iar zonificarea funcțională a arealului a fost stabilită în funcție de categoriile de activități propuse. Construcțiile se vor proiecta respectând un regim de înălțime mediu P+1 (maxim 10 metri) în zona maxim edificabilă definită conform planșei de reglementări urbanistice. Sunt permise accentele verticale de minim D+P+15 și maxim D+P+30, cu condiția ca amprenta accentelor de înălțime să nu depășească 30% din suprafața parcelei. Mai exact, vor fi atât apartamente, clădiri de birouri, hoteluri, show-room-uri şi parcări supra-etajate. În cadrul ansamblului vor fi și o zonă de educaţie şi mai multe spații verzi.

Firma a primit Avizului Direcției Județene pentru Cultură Constanța în care se specifică că amplasamentul viitoarelor investiții se află în zonă de interes arheologic și este necesară revenirea la avizare pentru orice investiție ce urmează să se realizeze în perimetrul care a generat PUZ. În lista monumentelor istorice din anul 2015 sunt clasate trei monumente istorice în zona de studiu a PUZ-ului. Este vorba despre „Valul mic de pământ”, cu datare din secolul VI, din Epoca romano-bizantină, „Valul mare de pământ”, cu datare din secolul IX, din Epoca medievală timpurie, şi „Valul de piatră”, cu datare din secolul X, Epoca medievală timpurie.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.