ARSVOM va fi desființată, a anunțat ministrul Drulă

0
1674
Navă ASVOM

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor a declarat, duminică la Timişoara, unde se află pentru alegerile USR PLUS că Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare – ARSVOM urmează a fi desființată. Premierul Florin Cîţu și-a dat acordul, iar structura va intra în subordinea IGSU.

Ancheta DNA și stenogramele din dosarul achiziției ambarcațiunilor ARSVOM pentru intervenția pe mare au arătat cum ajung achizițiile vitale să își dubleze prețul de la producător până la beneficiar și cum se împart comisioanele și cât de mare este caracatița corupției.

Ministrul Drulă deja trimisese Corpul decontrol la Constanța, după ce, când s-a scufundat vasul urcainean în luna martie, navele ARSVOM nu au putut să iasă din port, deși tocmai pentru astfel de situații au fost achiziționate.

„Vreau să salut acţiunea procurorilor cred şi am crezut întotdeuna că puterile statului trebuie să îşi facă fiecare treaba, noi putem să mergem până la un punct. Chiar la acea Agenţie de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare noi aveam un control pornit la cererea mea, dacă vă aduceţi aminte în martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a putut ieşi din port că era vreme rea şi barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vremea aia. Am trimis un corp de control acolo, un control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de  achiziţii”, a declarat ministrul Cătălin Drulă la Timișoara.

Acesta a precizat că ARSVOM urmează a fi desfiinţată, iar atribuţiile acesteia vor fi preluate de IGSU.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.