Avertisment de la BNR: Românii sunt sunaţi pentru presupuse împrumuturi on-line

0
88

BNR avertizează asupra unui atac de tip spoofing (utilizarea frauduloasă a numărului de telefon) în care este folosit numele său.

Banca Națională a României a primit o serie de sesizări despre utilizarea numerelor de telefon indicate pentru contact, pe site-ul BNR (021/313.04.10 sau 021/315.27.50), de către persoane care pretindeau că vorbesc din partea BNR, în legătură cu presupuse împrumuturi on-line făcute pe numele celor apelați.

Acestora li se solicitau date personale, sub diverse pretexte: confirmarea unor cereri de împrumut, ștergerea împrumutului din sistem, date de card etc., în funcție de răspunsurile date de către cel contactat.

Aceste apeluri nu au fost inițiate din rețeaua telefonică a BNR, iar Banca Națională a României, în calitatea sa de bancă centrală a țării, îndeplinește atribuții reglementate expres de Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României, nu este abilitată să ofere populației produse sau servicii de creditare.

„Este important să nu se dea curs solicitărilor de acest tip, venite din partea unor persoane care pretind că sunt salariați sau reprezentanți ai BNR și care invocă pretinse împrumuturi solicitate/aprobate/acordate de BNR și solicită date sau documente cu caracter personal sau transferuri de bani în diferite scopuri“, au transmis reprezentanții BNR.

Banca a sesizat Poliția în legătură cu utilizarea frauduloasă a numerelor de telefon și a numelui său.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.