Bilanţul Agenţiei de Mediu Constanţa: cele mai multe sesizări provin din Mamaia Sat, pe teme de poluarea aerului

0
315

În anul 2020 au fost transmise către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța 75  de sesizări cu privire la poluarea mediului înconjurător.

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului au precizat pentru Focus Press că principalele probleme sesizate au vizat domeniile: depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor, zgomot, calitatea aerului, miros din diferite surse, poluare plajă, calitate apă, calitate sol, spațiul verde.

În luna decembrie a anului trecut au fost înregistrate trei sesizări în municipiul Constanța, iar una în legătură cu localitatea Lumina, unde cetățenii au formulat petiții legate de mirosul provenit de la o fermă de animale, proprietarul acesteia fiind sancționat pentru abandonarea deșeurilor de origine animală cu amendă de 2.000 de lei. (detalii: https://focuspress.ro/garda-de-mediu-a-primit-sesizari-de-la-locuitorii-din-lumina-afectati-de-mirosurile-provenite-de-la-fermele-de-animale/)

La aceste acțiuni au participat și comisarii din cadrul Gărzii de Mediul Constanța.

Referitor la municipiul Constanţa, locuitorii din cartierul KM 4-5 au transmis mai multe petiții legate de mirosul extrem de neplăcut provenit de la Stația de Epurare situată în zona de sud a municipiului.

Potrivit reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, cele mai multe sesizări au vizat Mamaia Nord dar și orașul Năvodari. Reamintim, în acest context, următoarea situaţie: https://focuspress.ro/mamaia-gunoaie-aruncate-la-intamplare-de-constructorul-unui-club-ape-uzate-deversate-in-mare-si-mult-praf/)

În ceea ce privește calitatea aerului, amintim că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a publicat o hartă cu cele mai poluate orașe din România, iar în dreptul orașului Constanța este afișat un indicativ de culoare roșie, cu descriere „rău”: https://focuspress.ro/harta-celor-mai-poluate-orase-din-romania-ce-vrea-sa-faca-ministerul-mediului-si-care-este-situatia-la-constanta/)

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.