Bilanțul incendiului de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu

0
1034

A fost nevoie de mobilizarea tuturor resurselor ISU Dobrogea, dar și ajutorul pompierilor din Ialomița și Călărași pentru a putea face față incendiului izbucnit în parcarea imobilului de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din municipiul Constanța, miercuri noaptea, spre joi, 16 decembrie a.c..

În urma incendiului, imobilul a fost grav afectat, 250 de persoane au fost evacuate, iar 35 de apartamente au fost afectate. Totodate, din cele 36 de autoturisme avariate, 25 dintre acestea au ars în totalitate.

Un număr de șapte adulți și doi minori au fost transportați la Spitalul Județean Constanța, în urma incendiului care a cuprins un bloc din municipiul Constanța. Potrivit reprezentanților unității, un singur pacient, adult, se află în stare gravă, intubat, la Terapie Intensivă, după ce a suferit arsuri pe corp.

Șeful ISU Dobrogea a făcut un scurt bilanț al intervenției, în dimineața zilei de joi, 16 decembrie a.c..

„Am fost solicitați pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuințe, format din cinci scări de apartamente, în total 150 de apartamente. Am alocat la fața locului 35 de autospeciale – autospeciale cu apă și spumă, medicale și autoscări. Au fost alocate forțe de la ISU Dobrogea, dar și de la două inspectorate limitrofe – Ialomița și Călărași. La momentul actual incendiul este localizat și lichidat. De asemenea, verificăm fiecare locuință în parte pentru a ne asigura că nu sunt persoane în spațiile respective. Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, din care peste 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate folosind autospecialele de lucru la înălțime. Multe din aceste persoane s-au adăpostit pe terasa blocului.

Din elementele pe care le avem la dispoziție, incendiul a fost inițiat din parcarea blocului, de la demisol“, a precizat șeful ISU Dobrogea, col. Mihail-Cristian Amarandei.

L.M.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.