Bilanţul noii conduceri a IPJ Constanţa: 2.958 de dosare cu autor necunoscut în tot judeţul. Cele mai multe sunt furturi, distrugeri, înşelăciuni

0
1773

În fiecare zi, pe toată perioada stării de urgenţă, iar apoi cea de alertă (în care ne aflăm şi acum), oamenii legii (poliţişti, jandarmi, poliţişti locali) au aplicat amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. Cu câteva excepţii de notorietate, când poliţiştii au dat doar avertismente, pentru a nu stârni furia şi revolta unor enoriaşi dornici să asiste la slujbe religioase.

În iunie anul trecut, Constantin Dancu era schimbat de la şefia IPJ Constanţa, motivul fiind acela că turiştii aflaţi în statţiunea Mamaia au încins o horă, deşi era interzis. Vina lui Dancu: nici o patrulă nu  se afla în zona cu pricina. După acest episod, în iulie, la Constanţa a fost prezentat noul şef al IPJ, Constantin Dancu fiind forţat să se pensioneze: Constantin Adrian Glugă. Faptul că a ajuns la cârma IPJ Constanţa i-a prins bine lui Glugă, care, câteva luni mai târziu, a fost avansat chestor.

Ca o paranteză: zilele trecute, pe străzile Constanţei s-a deplasat un cortegiu către cimitir; participanţii încălcau regulile – erau mulţi, iar majoritatea fără măşti. IPJ Constanţa a transmis că, în urma imaginilor apărute în mediul online şi în presă s-a autosesizat, iar odată ajunşi la cimitir, organizatorii cortegiului şi cei care nu purtau măşti au fost amendaţi. Numai că un constănţean susţine că a anunţat prin 112 ceea ce se petrece şi că Poliţia a fost prezentă în Km. 5 chiar de când cortegiul s-a pus în mişcare. Există şi imagini din care se vede o maşină de Poliţie însoţind cortegiul, însă aşteptăm clarificări oficiale cu privire la situaţie.

Închidem paranteza şi trecem la bilanţul mandatului iulie -30 noiembrie 2020, la nivelul IPJ Constanţa, în ceea ce priveşte numărul de dosare rămase cu autor necunoscut în judeţ. Sunt, conform datelor oficiale, 2.958 astfel de dosare de cercetare penală cu  autor necunoscut, dintre care 1.275 numai la nivelul municpiului. Cele mai multe sunt furturi, distrugeri şi înşelăciuni.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.