Editorial. Vrem liniște și siguranță pe străzi, nu verificări inutile să vedeți ce minciuni am scris pe o hârtie

0
3080

Activitatea infracțională gravă pare să scape de sub control în ultima perioadă în Constanța, fără ca forțele de ordine să aibă o soluție de moment. După scandalul cu topoare din zona Tomis Mall și focurile de armă din fața cafenelei Filicori de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, o nouă confruntare infracțională a avut loc pe străzile din Constanța.

Și tăcerea este un răspuns, iar în cazul poliției constănțene care pe lângă masca pe gură și-a tras și gluga pe ochi, un fel de zăbală și ochelari de cal. Atunci când refuzi constant să comunici cifre și informații, iar toți angajații din Inspectorat au ordin explicit să nu deschidă gura, e clar că nu este totul chiar sub control.

Resursa umană, mică pentru un județ cum este Constanța s-a mai și diminuat în ultimele luni din cauza pandemiei de COVID-19, iar gestionarea oamenilor rămași pentru stradă pare a fi una deficitară. Lipsa patrulelor de ordine publică și a resurselor pentru ținerea sub supraveghere a factorului infracțional și-a spus cuvântul.

În ultima perioadă, un bărbat a fost atacat cu un topor pe strada Mihai Viteazu, în zona Tomis Mall, un altul a tras cu pistolul după două persoane pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, iar acum, în pragul sărbătorilor de iarnă a venit și răzbunarea în cazul focurilor de armă. Mai mulți indivizi aflați în două mașini, au urmărit în trafic și în cele din urmă au blocat un autoturism, iar ocupanții acestuia au fost atacați cu toporul.

Am prefera totuși, ca resursele folosite să ne blocheze în trafic și să provoace ambuteiaje și să ne întindă nervii la maxim pentru a vedea ce am scris pe o hârtie, fără a putea verifica practic dacă este și adevărat să fie folosite pentru a ne oferi acea „Siguranță și încredere“ promisă. Nu să avem șansa să nimerim într-un scandal și să fim victime colaterale, dar cu declarația pe propria răspundere în buzunar.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.