Blocul de 6 etaje din apropierea sediului IPJ, contestat de constănțeni, în consultare publică la APM Constanța

0
225
sursa foto: blueskyimpex.ro

Un investitor intenționează să ridice un bloc de șase etaje într-o zonă în care a stârnit nemulțumirea constănțenilor, mai precis între sediul IPJ Constanța și plaja Trei Papuci.

În luna aprilie a anului curent, beneficiarul investiției, Stere Ștefan, a demarat procedura informării si consultării publicului privind Planul Urbanistic Zonal – “delimitat de strada Patriei, bulevardul Mamaia, strada Renașterii, țărm Marea Neagra, conform aviz de oportunitate nr. 8971/22.01.2019”, depunând anunțul de intenție și planul de situatie cu numere poștale, în vederea identificării și notificării proprietărilor din zona de studiu.

Astfel, au fost emise nu mai puțin de 49 de notificări referitoare la sesizări ale locatarilor pentru sistarea dezvoltării PUZ-ului și a fost lansată o petiție online cu privire la contestarea PUZ-ului. De cealaltă parte, investitorul spune că PUZ-ul a fost realizat în baza unor studii volumetrice şi altimetrice, înălţimea propusa fiind una medie (P+6E), în raport cu toată zona de coastă studiată, iar în privinţa realizării construcţiei propuse pe zona de taluz, prin studiul geotehnic anexat documentaţiei, este recomandată realizarea de subsoluri şi piloţi în zonele de taluz, pentru consolidarea acestuia. De asemenea, a transmis investitorul, locurile de parcare vor fi amenajate în limitele proprietăţii, la nivelul solului şi în cele două subsoluri propuse.

Iată că la mai bine de opt luni de la notificări, petiţii şi răspunsuri din partea investitorului, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Construire imobil 2S+P+6 etaje cu funcțiunea de locuințe colective, spațiu comercial, împrejmuire teren și organizare de șantier” amplasat în municipiul Constanta, bulevardul Mamaia nr. 104-106, lot 2, județul Constanța, titular: Stere Ștefan, cu domiciliul Constanța.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța: municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23 şi la sediul în zilele de luni-vineri, între orele 9,00 – 13,00.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța.

În teritoriul din care face parte terenul ce generează PUZ se află terenuri aparţinând domeniului public al primăriei municipiului Constanţa, terenuri proprietate privată a statului, terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice. Zona studiată este parte dintr-o zona mixta, cu funcțiuni de locuire individuală, funcțiuni complementare acesteia, funcțiuni speciale, spații verzi și circulații.

Zona studiată prin PUZ se află între bulevardul Mamaia, strada Patriei, plaja Mării Negre și stada Renașterii.

Terenul ce a generat inițiativa întocmirii acestui PUZ apartine proprietarilor Stere Stefan și Stere Sultana, conform contract de vânzare-cumpărare.

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.