Bogdan Huțucă despre demiterea viceprimarului Cocargeanu: „Este decizia primarului și noi o susținem“

0
217
Bogdan Huțucă

Președintele filialei PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a declarat că demiterea viceprimarului Florin Cocargeanu este firească, atâta timp cât acesta a rămas fără atribuții și a acționat politic.

„Am luat act de voturile exprimate în Consiliul Local Constanța de astăzi (26.05.2023 – n.r.) și de suita subsecventă de declarații politice. Considerăm că a fost o decizie firească a primarului de a iniția acest proiect de hotărâre, pentru că municipiul avea un viceprimar fără atribuții. În concluzie, a fost decizia primarului și noi o susținem“, a declarat Bogdan Huțucă.

„Mesajul pe care aș vrea să îl rețină constănțenii este următorul: politica se face la partid, administrația se face în primărie. Lucrurile trebuie să fie foarte atent separate“, a mai precizat președintele PNL Constanța.

„Pe fond, problema este destul de simplă. Constanța a fost foarte aproape de a pierde circa 2 miliarde de lei, din ambiția meschină a unora de a vota împotriva unui împrumut de puțin peste 200 de milioane de lei“, a subliniat Bogdan Huțucă, care a adăugat: „Cel mai probabil, atât primarul Vergil Chițac, cât și colegii din Consiliul Local au așteptat o demisie din partea viceprimarului Cocargeanu. Cum aceasta nu și-a dat demisia, a acumulat un număr impresionant de voturi pentru demiterea sa din funcție și numai 7 împotrivă, practic nici măcar echipa USR nu a votat în integralitate împotrivă“.

„Din punct de vedere politic, este evident că USR a intrat în campanie electorală. Ceea ce este păcat, pentru că alegerile sunt încă destul de departe și pentru că sunt încă proiecte importante la care ar putea să contribuie.

Singura perspectivă reală, finanțată deja, pentru un nou CET, a fost asigurată de această administrație. Aproape jumătate din rețeaua de țevi de termie, veche de 80 de ani, este schimbată acum, de această administrație. Avem trei proiecte de spitale noi, cu finanțare asigurată, care se vor construi în următorii trei ani în Constanța. Primele unități spitalicești noi din ultimii 50 de ani. Constanța este în evoluție și trebuie să fii calat pe un discurs orbit de ură să nu observi și, eventual, chiar să susții această evoluție” concluzionează președintele PNL Constanța.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.