Cât TUPEU! O firmă din Bucureşti care an de an amplasează ilegal un beach-bar pe plaja din Vama Veche a început sezonul 2020 făcând acelaşi lucru!

0
4261

Acţiunile întreprinse în ultima perioadă de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral indică faptul că actuala conducere a instituţiei nu mai intenţionează să tolereze agenţii economici care forţează sau încalcă legea pe plajele litoralului românesc. Momentan însă, somaţiile de demolare, respectiv demolarea propriu-zisă a unor construcţii ilegal edificate pe plajă s-au „limitat” la zona Constanţa – Mamaia Nord. Aşteptăm, în aceste condiţii, ca ABADL să-şi îndrepte atenţia şi către sudul litoralului, pentru că şi acolo anumite societăţi sfidează autorităţile cu repetiţie.  

Spre exemplu, în Limanu, pe plaja din Vama Veche, în ultimii ani a tot apărut pe un subsector de plajă o construcţie (Koliba Beach Bar), deşi, teoretic, aici ar putea fi amplasate doar şezlonguri. Istoria este pe cale să se repete şi anul acesta. Anii trecuţi, până când intervenea administraţia locală (asta în timp ce ABADL se făcea că plouă), se încheia sezonul, iar agentul economic care are contract pentru această plajă se trezea că are de achitat doar o amendă infimă (pentru că atât prevede legea). Cum să nu-i convină să fenteze legea, de vreme ce amenda este neînsemnată, mult sub câştigurile generate de construcţia ilegală?

Plaja la care facem referire este subsectorul 14, din Vama Veche, şi are o suprafaţă de 1640 mp. Pentru acest subsector există un contract între ABADL şi SC Cados Bucureşti SRL, valabil până în 2022. Tot pentru acest subsector, ABADL a încuviinţat o asociere între Cados SRL şi un terţ, Green Gravity SRL, în vederea exploatării în comun a plajei.

Până când va verifica noua conducere a ABADL cum este posibil ca an de an să fie construit aici un beach-bar, deşi nu există un PUZ care să reglementeze acest lucru, amintim că, anul trecut, Primăria Limanu a amendat societatea mai sus menţionată. Primarul comunei Limanu (de care aparţine Vama Veche), Daniel Georgescu afirma, anul trecut, că nu era prima amendă aplicată firmei pentru încălcarea legislaţiei şi că barul este amenajat ilegal pe plajă.

În 2020, revenim cu imagini în atenţia ABADL, datate 3 iunie 2020: pe plaja cu pricina a reapărut barul!

Vom reveni cu detalii.

Citeşte şi:

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.