Ce șanse are Primăria să primească aproximativ 4,5 milioane de lei de la Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și alții?

1
1882
Vergil Chiţac

Municipiul Constanța, prin primar Vergil Chițac, a deschis, în luna aprilie a.c., o acțiune pe rolul Tribunalului, solicitând aproximativ 4,5 milioane de lei de la Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, foști angajați din Primărie și alții. Și alte cinci dosare, pentru pretenții de la aceștia.

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța, prin primar Vergil Chițac, a deschis șase procese împotriva lui Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, foști angajați din Primărie și alții, condamnați în Dosarul Retrocedărilor. Astfel, administrația locală încearcă recuperarea a 20 de milioane de euro de la aceștia.

În unul din dosare, în care Primăria solicită 4.491.657 de lei, primul termen la Tribunalul Constanța a avut loc luni, 12 iulie a.c. Magistrații au amânat cauza, pentru a se depune precizări de către reclamant (U.A.T. Municipiul Constanța) și pentru ca acesta să depună Hotărârea de Consiliu Local prin care Municipalitatea a decis să nu se constituie parte civilă în cauza penală Dosarul Retrocedărilor.

Reamintim că, în 2008, D.N.A. a chestionat Primăria Constanța dacă se constituie parte civilă în dosarul în care se calculase un prejudiciu de 114 milioane de euro. Atunci, consilierii locali au votat în unanimitate (P.N.L., P.S.D., P.D. și P.R.M.) să nu se constituie parte civilă, susținând că nu există o altă expertiză în afară de cea a procurorilor, cu privire la prejudiciu.

Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 5.10.2021. Pârâții sunt Radu Ștefan Mazăre, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Cristian Talpău, Daniel Ene și Bogdan Gabriel Sandu.

Într-un alt dosar din cele șase, magistrații Tribunalului Constanța au decis să anuleze cererea administrației locale de recuperare a 10.395.850 de lei, dar după reexaminare, a fost repusă pe rol. Până acum, nu a fost stabilit un nou termen.

În celelalte cauze, primele termene de judecată au fost stabilite pentru 3 august a.c., 21 și 27 septembrie 2021.

Valentin ISPAS

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Are toate sansele, sincer. Probabil voi subestimati foamea de bani a primariei. Vor face pe dracu in 4 sa scoaat orice leu pe care l-ar putea lua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.