Și Chițac îi răspunde lui Stroe despre Dosarul Retrocedărilor

0
547
Vergil Chițac-primarul Constanței

După ce primarul Chițac a declarat că senatorul Stroe este vinovat de nerecuperarea prejudiciului din Dosarul Retrocedărilor, acesta l-a rugat pe edilul-șef să termine cu manipularea ieftină și l-a întrebat ce îl împiedică să pună în aplicare hotărârea definitivă din Dosarul Retrocedărilor. Bineînțeles, primarul Constanței i-a răspuns.

Săptămâna trecută, primarul Constanței anunța că au fost deschise acțiuni în instanță pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat ilegal terenuri din oraș. Și preciza că Felix Stroe este vinovat că aceste sume nu au fost confiscate când Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și alții au fost condamnați în Dosarul Retrocedărilor.

După câteva zile, senatorul Felix Stroe a răspuns acuzațiilor primarului Constanței, aducându-i aminte acestuia că toți consilierii locali de la acea vreme, în unanimitate, inclusiv cei de la P.D. și P.N.L., au votat ca Municipalitatea să nu se constituie parte civilă fără o expertiză a unui expert judiciar independent.

Acesta a ținut să explice și faptul că Ministerul de Finante nu poate fi blocat de o decizie a unui Consiliul Local să nu recupereze un prejudiciu stabilit printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, și l-a întrebat, public, pe Vergil Chițac de ce nu recuperează terenurile retrocedate ilegal de îndată.

Bineînțeles, primarul are un răspuns pentru președintele P.S.D. Constanța, fiind deja recuperate 37 de terenuri retrocedate ilegal, „iar restul, cele care au fost vândute și revândute, au deja sarcina înscrisă în Cartea Funciară. Pentru acelea, ne-am îndreptat în civil asupra celor care au cauzat prejudiciul. Dacă, în 2008, Consiliul Local se constituia parte civilă, la încheierea procesului penal era rezolvată problema“, a răspuns Vergil Chițac, potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța.

Reamintim că cele 37 de terenuri au fost recuperate în vara anului 2019, dar Primăria trebuie să recupereze 80 de terenuri, care s-au transformat, de fapt, în 270, deoarece unele dintre ele au fost divizate. Iar din 2019 până acum nu au fost fost recuperate alte terenuri.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.