Cinci noi blocuri, în Palazu Mare, în apropierea Centrului Comercial Tom

0
897

Mobipark a solicitat acordul de mediu pentru a putea construi alte cinci blocuri, din totalul de șase dorite, în Palazu Mare, în apropierea Centrului Comercial Tom. Locuitorii din zonă au încercat să oprească proiectul imobiliar în instanță, dar au pierdut.

Agenția pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului si raportului de securitate pentru proiectul „Construire cinci imobile P+8-9E locuințe colective, împrejmuire, sistematizare pe verticală, amenajări peisagere și organizare de santier; investiția, autorizarea lucrărilor de construcții și recepția lor se vor realiza în etape“, amplasat în municipiul Constanta, str. nespecificată, zona D.N.2A,  Ferma 7. Titularul proiectului este Mobipark S.R.L., cu sediul pe str. Democrației nr. 8, ap. 6, Constanța.

Constănțenii pot transmite în scris comentarii/opinii/observaţii privind intenția de construire la adresa: office@apmct.anpm.ro, până la data de 07.07.2021.

Dată fiind starea de alertă declarată la nivel național, dezbaterea publică se va susține on-line.

Tipul deciziei posibile luate de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu.

Reamintim că, la începutul lunii martie a.c., Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism pentru construirea celor cinci blocuri de nouă etaje. Iar în martie 202, pe cel necesar pentru ridicarea primului imobil din cadrul ansamblului, pentru acesta fiind emisă și autorizația de construire, în iulie 2020.

Constănțenii din cele două blocuri vecine viitorului ansamblu imobiliar s-au opus construirii acestuia, de nenumărate ori, ajungând și în instanță. Au solicitat întâi, Tribunalului Constanța, suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local Constanța nr. 39/30.01.2020 prin care a fost aprobat Planul Urbanistic de Detaliu necesar pentru investiția Mobipark. Apoi, au introdus un nou dosar pe rol, pentru anularea acestui H.C.L.

Însă, în aprilie 2020, judecătorii au respins, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată având ca obiect suspendare executării actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr. 39 din data de 30.01.2020, privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire ansamblu rezidenţial, Palazu Mare – zona Complex comercial TOM emisă de Consiliul Local Constanța, formulată în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local Constanţa şi S.C. Mobipark S.R.L. (fostă 4 Ever Development S.R.L.). Decizia nu a fost definitive, dar reclamanții nu au înaintat recurs, iar apoi, până în decembrie 2020, au renunţat să se mai judece și pentru anularea H.C.L.

Mobipark City Towers va fi format din șase imobile, fiecare cu regim de înălțime P+8-9E, în total 227 de apartamente. Acestea vor fi de tip studio, cu două și trei camere, iar la ultimul etaj vor fi amenajate duplexuri cu suprafețe de aproximativ 100mp și terase generoase, de peste 40mp.

În Palazu Mare, zona Tom, Mobipark deține un teren de 10.921mp, pe care se va edifica ansamblul residential, dar acesta este grevat de drept de ipotecă în favoarea Elenei și lui Gheorghe Alexa, Smarandei și lui Ion Maticiuc.

Firma susține că va construi 281 de locuri de parcare la nivelul solului, dintre care 253 pe acest teren, iar 28 pe o parcel adiacentă, care se află tot în proprietatea sa. Dar ca să reușească să asigure procentul minim necesar de spațiu verde necesar, va realiza spațiile de parcare pe suport de dale înierbate care, așa cum știm și ne-au demonstrat-o experiențele anterioare, numai spațiu verde nu înseamnă. Pentru că spații verzi vor fi amenajate doar pe 2.100mp.

În cadrul zonei verzi se va amenaja un spațiu de joacă pentru copii, cu suprafața de aproximativ 200mp. Proiecția la sol a celor șase blocuri va fi de aproximativ 2.700mp.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.