Confort Urban continuă “opera” lui Babu: se alocă bani pentru achiziţia de noi indicatoare rutiere şi stâlpişori

0
1959

Confort Urban dorește achiziția mai multor tipuri de indicatoare rutiere, dispozitive de susținere și elemente de semnalizare rutieră, pe care firma este dispusă să plătească până la șase milioane de lei. Potrivit acestora achiziţia acestor produse este necesră pentru realizarea lucrărilor de intreţinere şi reparaţii curente a semnalizării rutiere, pentru înlocuirea indicatoarelor şi elementelor de semnalizare rutieră existente care sunt deteriorate sau care urmează a fi amplasate pentru semnalizarea unor noi condiţii de trafic, cum ar fi introducerea de sensuri unice, intersecţii, locuri de parcare, treceri de pietoni, limitări de viteză, semaforizări, benzi de circulaţie speciale.

Confort Urban, societate aflată în subordinea Primăriei Constanța, cea care se ocupă de administrarea drumurilor publice și a parcărilor din orașul de la malul mării, a demarat o licitație publică prin care dorește achiziționarea a mii de noi indicatoare rutiere. Achiziția vine în contextul în care Municipiul Constanţa are elaborate sau în curs de elaborare o serie de documente strategice aşa cum sunt Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă urmând a fi implementate o serie de măsuri ce vor contribui semnificativ la fluidizarea traficului şi la semnalizarea corespunzătoare a străzilor.

Indicatoarele rutiere sunt o necesitatea și nimeni nu contestă acest lucru. Dar achiziția nu este doar despre indicatoare ci și despre stâlpi de protecție. Stâlpișorii aceea pe care actuala administrație locală ia blamat toată campania electorală. Ce-i drept vechea administrația e posibil să fii exagerat cu numărul stâlpișorilor montați, dar asta nu înseamnă că în unele zone aceștia nu sunt utili.

În data de 15 martie 2019, actualul primar, Vergil Chițac, declara într-un ziar constănțean: „Avem un oraș plin de stâlpișori, în care aproape că nu mai poți să te deplasezi”, dar ce să vezi, continuă montarea acestora, deşi măsura, atribuită fostului viceprimar Dumitru Babu, a fost aspru criticată. Nici nu ar avea cum altfel, pentru că există un aviz general pentru montarea stâlpilor pentru protecția pietonilor în stațiile de autobuz și la trecerile de pietoni.  Astfel, un număr de maximum 5.000 de stâlpișori vor ajunge pe străzile din Constanța. Stâlpul pentru delimitare acces este destinat protecţiei pietonilor şi este format dintr-un stâlp din material plastic ramforsat în interior cu o ţeava metalică. Stâlpul din material plastic trebuie să fie inscripţionat vizibil în structura materialului prin litere în relief cu textul «CONSTANŢA».

Valoarea acordului cadru este estimată între 910.692,60 lei și 6.744.962,40 lei fara TVA, iar valoarea maximă a unui contract subsecvent pe care autoritatea contractantă intenționează să-l încheie este 2.248.383,80 lei fără TVA.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.