Consilierii locali vor vota supraimpozitarea cu 300 sau 400% a mai multor imobile din centrul Constanței, printre care și un monument istoric

1
325
Strada Cuza Vodă

Consilierii locali constănțeni vor vota, în ședința din 29 octombrie a.c., șase proiecte de hotărâre pentru supraimpozitarea cu 300 sau 400% a mai multor imobile din centrul orașului, din cauza neîngrijirii acestora.

Primarul Vergil Chițac propune consilierilor locali constănțeni să adopte șase proiecte de hotărâre pentru supraimpozitarea mai multor imobile din centrul orașului, în urma constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

În primul rând, este vorba de imobile de pe străzile Ștefan cel Mare nr. 112 (300%), Aristide Karatzali nr. 8 (400%) și Vasile Alecsandri nr. 14 (400%).

Nici Aries Logistics SRL nu și-a îngrijit clădirea de pe strada Remus Opreanu nr. 1, așa că edilul-șef propune supraimpozitarea cu 300%. Unicul asociat al societății comerciale din Constanța, ce are ca principal domeniu de activitate „alte activități anexe transportului“ este Adrian Popescu. Așadar, nu poate fi vorba că firma nu a avut banii necesari pentru îngrijirea clădirii: Adrian Popescu este un cunoscut om de afaceri din Portul Constanța, iar societatea comercială a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de peste 66 de milioane de lei și un profit net de 5,7 milioane de lei.

În final vine rândul francezului David Nicolas Joseph Andre Coyne și firmelor sale, Financiere Black Sea și Financiere Les Lumieres.

Financiere Black Sea deține clădirea de patrimoniu, din 1906, de pe strada Cuza Vodă numărul 30, unde inițial voia să amenajeze un muzeu digital, iar mai apoi un centru de recreere și distracție. Totul a rămas doar la nivelul de proiect, monumentul istoric este neîngrijit așa că primarul propune supraimpozitarea cu 400%. Pentru 2020, firma din Capitală a raportat o cifră de afaceri de 55.751 de lei și un profit net de aproape 647.000 de lei.

Cealaltă societate comercială a cetățeanului francez Coyne, Financiere Les Lumieres, deține terenul pe care fost construit fostul Hotel Continental, în inima Constanței, dar și o clădire pe strada Plevnei numărul 2. Și aceasta este neîngrijită, așa că aleșii locali vor vota supraimpozitarea cu 300%.

Pentru 2020, Financiere Les Lumieres SRL din București a raportat o cifră de afaceri de doar 13.000 de lei și pierderi de peste 433.000 de lei.

Valentin ISPAS

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.