Constănțenii care au câini de rasă comună trebuie să îi sterilizeze, altfel riscă o amendă de minimum 5.000 de lei

0
540

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și președintele Asociației Animal Society, Anca Tomescu, au semnat luni, 15 februarie a.c., la Constanța, protocolul de colaborare ce vizează gestionarea eficientă a situației animalelor abandonate din oraș.

De mâine, 16 februarie a.c., debutează prima etapă a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“, ce presupune mai multe campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș, ce vor fi realizate pe raza municipiului Constanța, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de către Animal Society, mai multe programe de informare și conștientizare adresate constănțenilor, dar și un apel pentru implicarea societății civile.

Prima etapă a proiectului o reprezintă campania de sterilizare gratuită, efectuată exclusiv de echipa Animal Society, ce se va desfășura în perioada 16 februarie – 12 martie 2021, la sediul Adăpostului pentru animale abandonate din Constanţa de pe strada Vârful cu Dor nr. 5. Cetățenii interesați vor putea să își sterilizeze fără costuri animalele de rasă comună, efectuând o programare la numărul de telefon 0730.583.510, de luni până vineri, între orele 09.00 și 14.00.

„Problema câinilor fără stăpân din municipiul Constanța este una care a fost scăpată de sub control în ultimii ani și pentru rezolvarea căreia, așa cum am promis, am adus alături de noi oameni care au experiență în acest domeniu, oameni cu care vom colabora atât în interesul animalelor abandonate pe străzi, cât și în interesul constănțenilor.

Proiectul născut din colaborarea Primăriei Constanța cu Asociația Animal Society vine să facă ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani: să ne îngrijim de aceste biete animale. Tocmai de aceea, dacă ne vom implica și le vom oferi un cămin, fie că vorbim despre unul instituționalizat sau că adoptăm un animal, atunci vom avea de câștigat cu toții.

În paralel, lucrăm la reabilitarea și modernizarea Adăpostului, astfel încât capacitatea acestuia să ajungă de la 243 de locuri, cât are acum, la 400 de locuri“, a declarat primarul Vergil Chițac.

Constănțenii care au câini de rasă comună și refuză să îi sterilizeze riscă o amendă între 5.000 și 10.000 de lei, potrivit Legii 258/2013, pentru modificarea și completarea O.U.G. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fărăa stăpân.

Valentin ISPAS

Citește și:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.