Consultare publică pentru două blocuri ce urmează a fi construite lângă Cimitirul Municipal

0
1003

Doi constănțeni și-au propus să ridice două blocuri a câte două etaje în apropierea Cimitirului Municipal, mai exact pe strada Putna din cartierul Baba Novac. Zona este în continuă dezvoltare de ceva ani, aici fiind construite cu preponderență case, iar acum constănțenii sunt invitați să își spună părerea despre ridicarea a două blocuri.

Marius Ștefan și Andrei Ciutacu sunt cei care vor să construiască cele două imobile, aceștia având și alte investiții imobiliare în oraș. Astfel, au fost lansate în consultare publică proiectele “Plan urbanistic de detaliu – construire imobil P+2E și reglementare accese carosabile și pietonale“, pe strada Putna, nr. 2E, lotul 1/1/2/1 și “Plan urbanistic de detaliu – construire imobil P+2E și reglementare accese carosabile și pietonale“, același proiect, doar că pentru lotul 1/2.

Zona în care se află terenurile inițiatorilor prezentelor PUD-uri s-a transformat în ultimii 25 de ani dintr-o fermă agricolă într-un cartier rezidențial modern, cu funcțiuni complementare locuirii. Dezvoltarea zonei s-a accelerat și mai mult în ultimii 10 ani, având la bază Planul Urbanistic de Detaliu aprobat prin HCLM 265 /2008.

Terenurile au o suprafață de 289 mp și respectiv 300 mp, sunt libere de construcții și se află în proprietatea privată a inițiatorilor construcțiilor. Ca utilizări adminise în acea zonă, potrivit specificațiilor tehnice sunt permise zone de locuit, spații comerciale sau de birouri. Precizăm că înălțimea maximă admisă în zonă este de P+4E.

Publicul este invitat să transmită observații asupra documentațiilor disponibile online pe site-ul Primăriei Cconstanța până la data de 28 noiembrie 2020. Observațiile vor fi transmise în scris prin e-mail la adresa primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă la adresa Bd. Tomis nr. 51, sau depuse la registratura PMC, la centrul de informare cetățeni aflat în incinta City Park Mall.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.