Nu mâncați mini cheeseburgers, dacă i-ați cumpărat de la Carrefour! Sunt toxici!

0
1207

După ouăle cu Salmonella de la Profi, acum suntem avertizați să nu mâncăm mini cheeseburgers de la Carrefour! Nici acest retailer nu este cu adevărat interesat ca locuitorii Constanței să afle că este posibil să fi cumpărat astfel de produse toxice și să nu le consume, neexistând nicăieri pe paginile lor de Internet un astfel de anunț, nici măcar pe site-ul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Ultima postare de pe pagina Carrefour de pe binecunoscuta rețea de socializare spune că cel mai de preț produs din Carrefour este siguranța! „Îți poți face cumpărăturile în siguranță la noi“, transmit reprezentanții lanțului de hipermarketuri, deși acest lucru nu este 100% adevărat. Ce uită să spună aceștia, macăr pe aceeași pagină, dacă nu și pe site-ul oficial al retailerului, este că, în mai multe magazine Carrefour din țară, inclusiv în Constanța, au fost vânduți mini cheeseburgers cu semințe de susan care aveau mult prea mult oxid de etilenă! 

Astfel, în 17 hipermarketuri din județele Constanța (B-dul Tomis nr. 391), Ilfov, Prahova, , Brașov, Iași, Sibiu, Cluj, Dâmbovița, Timiș și din București au fost comercializați MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR toxici, din cauza prezenței peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de semințe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. Din acest motiv, Carrefour România S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori acești cheesburgeri, cod EAN 3560070953837, loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021. Oxidul de etilenă poate prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create! Pentru informații suplimentare, puteți contacta Carrefour România S.A.: clienti@carrefour.com“, se arată într-un afiș publicat pe site-ul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Da, doar aici este prezentă această informație, în rest liniște înmormântală, că poate nu află prea multă lume, dar nu, nu este adevărat că puteți contacta Carrefour pentru informații suplimentare: la telefonul fix luni, 16.11.2020, nu a răspuns nimeni, la numărul tip 0800 a răspuns o doamnă, dar nu știa ce să nu spună, poate pe e-mail vi se va răspunde, dar cine știe când.

Important e că dacă ați cumpărat astfel de mini cheesburgeri din magazinele Carrefour menționate în lista de mai jos, din lotul 101600128 – 08/06/2021, să nu îi consumați. Puteți să îi returnați în hipermarketuri, dar nu se știe până când. În anunțul de pe site-ul A.N.S.V.S.A. nu se menționează.

Oxidul de etilenă în exces conținut de către semințele de susan de pe burgerii retrași de la vânzare este un gaz lichefiat, incolor, foarte toxic, foarte inflamabil, foarte instabil, cu miros eteric. El este utilizat pentru pentru producerea gazelor sterilizante, ca produs intermediar pentru fabricarea altor substanţe chimice, ca gaz sterilizant pentru diferite produse alimentare, pesticid şi consumabil în procese medicale etc.

Până la acest moment, purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța nu a răspuns apelurilor noastre, pentru a ne oferi informații suplimentare. Și nici cel al Carrefour România, nici telefonic, nici în scris, pe e-mail. Vom reveni cu punctul de vedere al lanțului de hipermarketuri, dacă va trimite.

Probabil ni se va răspunde același lucru ca Profi: nu s-a comunicat intens acest lucru, de frică să nu se creeze o stare de panică în rândul cumpărătorilor! Dacă scad, apoi, vânzările, nu?!?

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.