Control ITM cu scandal la Neptun: o femeie a făcut circ pentru că nu voia să își treacă datele personale pe documente

0
6544
Foto cu rol ilustrativ

Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța a desfăşoară zilnic acţiuni de control pe tot cuprinsul judeţului Constanţa, mai ales în perioada sezonului estival. Principlalele obiectivele ale acţiunilor de control sunt respectarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi reducerea riscurilor de accidentare şi îmbolnavire profesională.

În prima jumătate a anului au fost controlați 1275 agenti economici, din care 250 de angajatori au fost sancționați cu 313 sanctiuni contravenționale din care 202 amenzi în cuantum de 2.246.800 lei si 111 avertismente. Totodată, au fost depistate 99 de persoane care lucrau fără forme legale la 53 de angajatori, care au fost sancționați cu amenzi în valoare de 1.820.000 lei.

Doar că nu toți antreprenorii se comportă civilizat în prezența inspectorilor de muncă, iar aceștia au parte destul de des de certuri. Potrivit informațiilor noastre, recent, o femeie care are o societate comercială în stațiunea Neptun a început să facă scandal atunci când inspectorul i-a cerut să completeze o fişă cu datele personale.

„A început să țipe pe acolo și să rupă hârtia pe care trebuia să o completeze cu nume, prenume și alte câteva data. Nu i se cerea numele mamei, al tatei sau mai știu eu ce, dar ea era pusă pe scandal. Ulterior s-a prezentat la sediu și s-a mai calmat. Probabil a înțeles că nu e chiar ok să fii îngropat în amenzi. Tocmai pentru a evita situații de genul acesta se merge în control cu echipe mixte”, au precizat surse din cadrul ITM Constanța.

În perioada sezonului estival și pentru că încă este pandemie de coronavirus sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului desfășoată activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.