Costin Avătavului, despre situaţia din cartierul Veterani: “Nici până astăzi proprietarii nu au reușit să aibă acces la principalele utilităţi sau infrastructură”

0
436
Cartierul Veterani

Consilierii locali liberali au început de curând un program de audiențe cu publicul. Mai exact, constănțenii se întâlnesc cu aceştia la sediul PNL din municipiul Constanța, pentru a-şi expune doleanțele şi problemele cu care se confruntă în zona în care locuiesc.

Liberalul Costin Avătavului a primit din partea mai multor cetățeni sesizări cu privire la cartierul Veterani și la situația în care se află străzile, încă neasfaltate, iar ulterior deplasat la fața locului împreună cu mai mulți reprezentanți ai administrației locale, printer care şi viceprimarul Ionuț Rusu.

Ani la rând, locuitorii din cartierul cu pricina au acuzat că, deși plătesc taxe și impozite, bani ce se regăsesc în bugetul local, străzile arată ca după bombardament, iar când vremea se înrăutățește și ploua, înoată prin noroaie, lucru neadmisibil. Aceștia au întocmit petiții către administrațiile locale precedente, dar, spun ei, fără rezultat.

Costin Avătavului, consilier local

“În cadrul audiențelor, pe care noi, consilierii locali municipali PNL le ținem săptămânal, la sediul partidului, locuitorii cartierului Veterani au venit și mi-au semnalat problemele cu care se confruntă și care le îngreunează viața, în unul din cele mai noi cartiere ale Constanței. 

Pentru a afla situatia reala, m-am deplasat la fata locului cu domnul Ionuț Rusu – viceprimarul Constanței, domnul Septimiu Bourceanu – senator PNL Constanța și domnul Cristian Omocea – consilier local municipal.

Acest cartier se dorea a fi o atracție pentru cei care s-au săturat de aglomerația din centru și voiau să se retragă într-o zonă de liniște, la marginea orașului. 

Din păcate, în realitate, situația din cartier este cu totul alta, departe de ceea ce și-au dorit oamenii.

Cei care au cumpărat terenuri și și-au arătat dorința de a construi, au fost încurajați de fosta administrație și au primit asigurări că vor avea toate condițiile necesare unui trai decent. În certificatele de urbanism emise în ultimii ani, se preciza că în zonă există utilități (energie electrică, apă și canalizare) iar oamenii pot beneficia de acestea dupa finalizarea construcțiilor. Din păcate, situația reală este cu totul alta. Chiar dacă majoritatea lucrărilor au fost recepționate de mai mulți ani, nici până astăzi proprietarii nu au reușit să aibă acces la principalele utilități. Pe lîngă aceastea, locuitorii din zonă resimt și lipsa altor servicii publice și, mai ales lipsa străzilor și a trotuarelor.

Întâlnirea din cartier a fost un prim pas pentru soluționarea acestor probleme. Imediat, la nivelul Primăriei Constanța, se va forma o echipă care va analiza situația reală și ce trebuie făcut pentru a rezolva toate aceste probleme. Pe tot acest parcurs vom ține legătura cu locuitorii din zonă și îi vom informa despre evoluția lucrărilor. Încă nu este târziu ca acest cartier să se transforme într-o zonă frumoasă unde se poate locui în condiții decente”, a declarat consilierul local PNL Costin Avătavului, pentru Focus Press

Cartier format din vile și case rămas încă fără utilități, iluminat public și infrastructură decentă, cartierul Veterani arată ca o zonă uitată la periferia orașului de la malul Mării Negre. Doar strada Prelungirea Meșterului Manole a fost asfaltată, iar asta pentru pentru fluidizarea traficului cu DN39, spre comuna Cumpăna, dar această asfaltare s-a realizat după 30 de ani.

Una peste alta, chiar în acea zonă va răsări și un nou ansamblu rezidențial, dar drumurile vor rămâne la fel?

La începutul anului curent și viceprimarul Florin Cocargeanu aducea în discuție situația rușinoasă în care se află străzile din cartierul Veterani și spunea că: “Eu și colegii mei consilieri vom începe demersurile pentru rezolvarea problemelor acestui cartier uitat de vechea administrație“.

Această situație a fost subiectul unor contre acide între fostul viceprimar social-democrat Costin Răsăuțeanu și actualul viceprimar USR-Plus, Florin Cocargeanu, urma a declarațiilor celui din urmă.


Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.