De-a dreptul ridicol: SC Neptun Olimp SA nu este în stare să plătească o taxă de timbru de 7 000 de lei, în procesul în care și-a dat în judecată fosta conducere

0
816
FOTO: Gazeta de Năvodari

Managementul societății de stat Neptun Olimp SA continuă să se facă de râs, formulând cereri peste cereri la instanță, pentru eșalonarea taxelor de timbru aferente procesele aflate pe rolul instanțelor. Nu că nu ar avea bani, mai ales că, în ultimii ani, au încheiat tranzacții de vânzare a unor active importante, pe lângă veniturile obținute din turismul practicat în sudul litoralului. Sau poate chiar nu mai au bani, ceea ce accentuează, practic, starea de ridicol.

Așa cum am mai arătat în urmă cu circa o lună, societatea cu capital majoritar de stat Neptun Olimp SA s-a îndreptat cu o acțiune în regres împotriva unor foști directori și foști membrii ai Consiliului de Administrație, pentru recuperarea unor pagube aduse în bugetul societății.

Prea multe informații despre suma de bani care trebuie recuperată, despre modul în care a fost produsă această pagubă, precum și alte detalii nu vi le putem oferi, întrucât actuala conducere nu a avut bunăvoința să ne răspundă, legal, la adresa pe care am formulat-o și prin care am solicitat aceste informații care, în mod normal, trebuie să fie publice. Reamintim că, așa cum am arătat în articolul anterior pe aceeași temă, reprezentanții Neptun Olimp SA au refuzat să ne răspună la întrebări, invocând motive puierile, precum ”este un proces pe rol”, ca și cum ar fi un proces penal în faza de urmărire penală.

Dar trecând peste aceste aroganțe pe care încă și le mai permit cei aflați la cârma societății, tot ei formulează cereri pentru eșalonarea taxei de timbru în acet litigiu cu fosta conducere.

Astfel, la sfârșitul lunii iunie, au formulat o cerere prin care au cerut, pe deoparte, reducerea taxei de timbru, de la 7084 lei, iar pe de altă parte, eșalonarea taxei reduse.

Instanța a încuviințat asupra cererilor, astfel încât taxa de timbru a fost înjumătățită, urmând a fi plătită în 12 rate.

Admite cererea de acordare facilităţi formulată de reclamanta Neptun Olimp SA. Dispune reducerea taxei judiciare de timbru de la 7084,91 lei la 3.500 lei. Dispune eşalonarea taxei judiciare de timbru de 3.500 lei în 12 rate lunare a câte 29,66 lei, începând cu luna iulie 2022, până la data de 25 a fiecărei luni. Cu cerere de reexaminare în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei astăzi, 08.07.2022”, se arată în decizia instanței.

Așa cum am arătat în articolul anterior cu privire la dosarul cu numărul 3391/118/2022, Neptun Olimp SA i-a chemat în judecată pe:

  • Marius Horia Țuțuianu, fost președinte al Consiliului de Administrație în perioada 2012 – 2016, când și-a dat demisia,
  • Darius Georgel Vodă, fost administrator al societății (protejat al europarlamentarului Maria Grapini, propulsat de aceasta, la doar 25 de ani, în funcția de administrator),
  • Cătălin Mihail Caracostea, fostul director general,
  • Mihail Voicu, fost director ONT Carpaţi,
  • Dragoş Călin, din partea acţionarului SIF Transilvania,
  • Mariana Ancuţa Ion, şefa de cabinet a fostului secretar de stat în Turism, constănţeanul Cristian Bărhălescu.

De precizat că Țuțuianu, Voicu, Călin și Ion sunt foști membri ai Consiliului de Administrație (CA).

Încă o cerere de eșalonare a taxei judiciare de timbru

Focus Press a mai publicat unele articole în care aceeași societate cu capital majoritar de stat a solicitat, în primăvara acestui an,  eșalonarea taxei de timbru,  într-un alt dosar în care s-a judecat cu mai multe societăți din domeniul turismului cărora le-a vândut mai multe active, dar fără terenurile aferente acestora, iar ulterior reprezentanții reclamantei s-au trezit să le ceară noilor proprietari chirie pentru terenurile de sub clădiri.

Societățile în cauză au ajuns să se judece cu privire la patrimoniu, Neptun Olimp SA fiind cea care a solicitat obligarea celorlalte societăți să-i achite sume de milioane de lei.

În această cauză, reclamanta a trebuit să achite taxa judiciară de timbru în valoare de 15.341 de lei, însă, așa cum era de așteptat, conducerii i s-a părut mare această sumă de bani, motiv pentru care ”s-a plâns” judecătorilor să o eșaloneze, mai ales că a pierdut acest proces.

Totodată, precizăm faptul că pe rolul Judecătoriei Mangalia apar cel puțin 10 dosare de executare silită pentru neplata facturilor către societatea de salubrizare Polaris M Holding.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.