DOCUMENT. Iată cum va funcționa fiecare școală din Constanța, începând cu 8 februarie

0
2084

Vineri a fost votată Hotărârea nr. 5 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, care prevede aprobarea propunerilor privind scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județ.

Luni, 8 februarie a.c., se redeschid școlile din toată țară, cu respectarea tuturor măsurilor impuse prin Ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății. La acest moment, situația în județul Constanța este următoarea: 247 de unități de învățământ vor funcționa în scenariul 1, 254 în scenariul 2, două în scenariul 3, șapte în mediul on-line (deoarece funcționează în clădiri aflate în reabilitare sau nu au aviz de securitate la incendiu eliberat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea), iar șase au activitatea suspendată.

Reamintim că scenariile stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru deschiderea și funcționarea școlilor sunt următoarele:

a) Scenariul verde (1) – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;

b) Scenariul galben (2) – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

c) Scenariul roșu (3) – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

Iată lista completă a scenariilor aprobate pentru fiecare unitate de învățământ din județul Constanța, aprobată vineri, 05 februarie a.c., de C.J.S.U.

Scenariul de funcționare pentru fiecare școală se va modifica, dacă este necesar, în funcție de evoluția epidemiologică din localitatea în care se află aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.