DOCUMENTE. Imobilul pe care proprietarul se chinuie de 19 ani să-l termine în Portul Tomis, oprit de tot de procurori! Se cere demolarea

2
24279

“Ceea ce trebuia să fie un splendid hotel cu privelişte spre Portul Turistic a rămas, ani de zile, o ruină sinistră, cu o macara în mijloc. Lăsată în bătaia vântului, construcţia care trebuia să fie un grandios hotel – Hilton la Constanţa – îşi schimbă destinaţia” – aşa începea un articol publicat de Focus Press la jumătatea lunii februarie a anului în curs, iar continuarea era despre cum intenţionează proprietarul clădirii neterminate să finalizeze investiţia şi să o transforme în bloc de apartamente premium.

„All Imobiliare Constanţa cu mândrie vă oferă la vânzare în exclusivitate în Portul Turistic Tomis, apartamente premium la – poate – cele mai înalte standarde de pe litoralul românesc! Structura existentă în acest moment va fi finalizată până la sfârşitul anului 2020 (…)”, se arăta într-un anunţ menit să atragă clienţii doritori de apartamente cu vedere către mare şi portul turistic. Dar, ce să vezi? Se apropie finalul de an, iar clădirea e tot cum o ştiam, neterminată, semn că proprietarul nu are banii necesari să ducă proiectul la bun sfârşit. Ba, colac peste pupăză, DNA Constanţa a reuşit, după circa 8 ani de când a început ancheta, să finalizeze dosarul care vizează înstrăinarea terenului pe care a fost construit mastodontul. Anunţul a venit odată cu cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Municipal Constanţa, când pe ordinea de zi a apărut un proiect prin care DNA a solicitat ca administraţia locală să se constituie parte în recuperarea prejudiciului calculat de procurori.

Reacţia consilierilor

„Consilierii USR PLUS vor vota ca municipiul Constanța să se constituie parte civilă în aceste dosare. Potrivit procurorilor, cei doi sunt cercetați pentru fapta de abuz în serviciu pentru înstrăinarea presupus frauduloasă a mai multor suprafețe de terenuri în Mamaia Nord și în centrul vechi. În dosarul pe numele lui Decebal Făgădau prejudiciul calculat este de 133.699 de euro, iar în cel al lui Radu Mazăre de 1.732.685,5 euro. Firmele care au cumpărat aceste terenuri sunt Seaview Advertising și Astera Consulting“, au transmis consilierii USR-PLUS înainte de şedinţă.

Consilierii locali constănțeni au votat, vineri, în unanimitate pentru constituirea municipiului Constanța ca parte civilă în dosare penale instrumentate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.

Asociaţia Constanţa Altfel reacţionează şi ea!

O reacţie referitoare la dosarul ce vizează, printre altele, şi terenul pe care “zace” construcţia din Portul turistic a avut-o şi Asociaţia Constanţa Altfel: „Se laudă unii cu munca DNA! Că-i urmărit Mazăre pentru vânzarea terenului pe care se află, de 19 ani, structura din Portul Tomis. Care s-a vrut hotel și acum se vrea bloc de locuințe colective! Pe noi nu ne laudă ca din 2018 ne chinuim la propriu să anulăm PUZ-urile si autorizațiile de construire, toate nelegale, pe baza cărora structura aia ne mutilează orașul de aproape 20 de ani! Ca să dispară ciotul ăla strâmb şi insalubru! Poate ar trebui să-și bage şi DNA nasul în asta! Adică… treaba trebuie făcută pân’ la capăt, nu?!”.

Una peste alta, mai precizăm că Focus Press anunţa, în premieră, că „ciotul”, adică imobilul neterminat, este proprietatea SC Astera Consulting, o firmă controlată de Nadir Bactali. În acţionariatul firmei figura, anii trecuţi, şi Sorin Strutinsky. Cu alte cuvinte, fugarul Sorin Strutinsky s-a retras din proiect. În continuare, Focus Press vă invită să consultaţi documentele obţinute în exclusivitate, precum şi declaraţii ale lui Nadir Bactali, făcute în urmă cu 11 luni:

DOCUMENTE:

Alexandra CUCU

2 COMENTARII

  1. Ceea ce voi numiti un spledid hotel cu vedere la mare, este de fapt o cicatrice pe fata arhitecturii peninsulei, o hidosenie ce nu se incadreaza in zona, in locatia aceea, nu are ce cauta acolo, sper sa se demoleze si sa ramana spatiu verde in locul ei…

  2. Pe fond, imobilul era în fapt, un “Cuibușor de viespi” menit a fi un centru-comandament mascat de supraveghere permanentă al Comandamentului Marinei Militare Române! Mazăre, Struțu, Nicușor, Vali, SLI și alții puneau astfel un HUGE BROTHER – nu cunosc cum se scrie le rusește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.