După circul orarului de funcţionare, Primăria propune operatorilor să amplaseze containere pe plajele din Mamaia, drept beach baruri?!

0
3541

Potrivit mai multor surse HoReCa, reprezentanți ai Primăriei Constanța propun operatorilor de plaje din Mamaia pe care nu se pot construi beach baruri, deoarece nu permite Planul Urbanistic Zonal în vigoare, să amplaseze containere. Majoritatea acestora nu sunt de acord cu ideea deoarece nu ar fi prea legală, ar trebui să plătească oricum pentru ele și, deocamdată, nici A.B.A.D.L. nu permite acest lucru.

Planul Urbanistic Zonal pentru stațiunea Mamaia nu permite amplasarea de beach baruri decât pe câteva plaje. Din acest motiv, multe au fost demolate vara trecută, cu scandal, deoarece mulți operatori de plaje sunt discriminați din cauza P.U.Z.-ului în vigoare, față de colegii care își pot ridica construcții ușoare pe suprafețele de nisip.

Pentru a evita noi fricțiuni, potrivit mai multor surse HoReCa, reprezentanți ai Primăriei Constanța propun operatorilor de plaje din Mamaia să amplaseze containere pe acestea, deoarece nu ar avea nevoie de autorizație de construire. Pentru că administrația locală le va considera mobilier urban.

Și surse din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral ne-au confirmat că există discuții între Primărie și administratorul plajelor din Dobrogea, pentru ca acesta să permită amplasarea de containere, dar deocamdată sunt doar discuții, propunerea fiind încă analizată de către cei implicați.

Nici operatorii de plaje nu ar fi de acord cu această soluție, deoarece ar fi la limita legalității (cine poate considera un container mobilier urban?) și, în plus, ar trebui să achiziționeze containere. Care nu ar arăta prea frumos pe plaje. Vă închipuiți câte un container pe aproape fiecare plajă din Mamaia?

„Chiar dacă vom cumpăra și amplasăm containere pe plaje, trebuie să le racordăm la utilități. Altfel le punem degeaba. Și atunci intrăm sub incidența Legii 50, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, deci avem nevoie de autorizație. Și atunci cum facem? Primăria va închide ochii pentru că nu construim, doar punem un container? Cum să spunem că e mobilier urban? La orice control vom sta cu frica în sân! Oricum, A.B.A.D.L. nu este de acord cu această soluție, doar trage de timp“, ne-a declarat unul dintre operatorii de plaje din Mamaia.

După scandalul de vara trecută, aceștia nu mai vor să funcționeze în zona gri, ci legal, pentru a nu mai cheltui sume importante pentru deschiderea de beach baruri, iar apoi acestea să fie demolate. Cer autorităților modificarea legislației și adoptarea unui nou Planul Urbanistic Zonal pentru Mamaia sau actualizarea celui existent, pentru a elimina discriminările legiferate de administrația Mazăre în 2013. Din păcate, noua achiziție pentru serviciile de proiectare necesare nu a mai demarat.

Primăria Constanța nu a răspuns, până acum, întrebărilor noastre cu privire la amplasarea de containere pe plajele din Mamaia.

Vom reveni.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.