După intervenția inspectorului școlar general, elevii Școlii 43 pot veni cu pachet în unitatea de învățământ

1
2593

Ziarul Focus Press aducea în atenția cititorilor faptul că, odată cu începerea sementrului II și prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ, o școală din municipiul Constanța a întocmit un regulament în care copiilor le este interzis să se prezinte la școală cu pachet.

Vorbim despre Școala 43 ”Ferdinand” din municipiul Constanța. Acest punct al regulamentului de funcționare a stârnit revolta între părinți, pentru că, practic, li se impunea ca odraslele să servească micul dejul de dimineața, înainte de începerea orelor, forțat.

Extras din regulament

”Programul, începând de luni, 8.02.2021, va fi 8:00- 11:30, cu ora de 45 minute și pauza de 10 minute. Intrarea elevilor în școală se va realiza pe poarta de la intrarea cadrelor didactice( la fel ca în semestrul I), în intervalul 7:30- 7:55, după care porțile și ușile unității de învățământ se vor închide, neavând pază.

Elevii nu vor avea pachețel, decât sticla de apă. Rugămintea este să mănânce dimineața, astfel încât să reziste până la 11:30.

Dar, conform ordinului comun aprobat de către Ministerul Educației și Ministerul Culturii este prevăzut că: ”Elevii nu vor consuma în comun alimente sau băuturi şi nu vor schimba între ei obiecte de folosinţă personală (telefoane, tablete, instrumente de scris, jucării etc.), nu că nu ar avea voie cu pachet în unitatea de învățământ. (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/237071)

Contactat de Focus Press, inspectorul școlar general județean, Sorin Mihai a declarat, marți, 9 februarie a.c., că știe despre această situație dar se va remedia în scurt timp:

”Au mai fost astfel de situații, referitoare la scenariul după care vor funcționa unele unități de învățământ din județul Constanța, iar despre cazul de la Școala 43 ”Ferdinand” mi s-a adus la cunoștință faptul că există acest punct în acel regulament de funcționare (cel referitor la pacheţel – n.r.), dar se va remedia cât de curând pentru că în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății scrie clar că elevii nu au voie să facă schimb de pachet, nu că nu au voie cu pachet în unitățile de învățământ.”

Iată că la două zile de la acest incident, inspectorul școlar general, Sorin Mihai, a declarat pentru Focus Press că această chestiune, care nu era prevăzută în lege a fost remediată:

Am avut o discuție cu directorul școlii respective și a fost rezolvată această problemă. Pentru că s-a mers prea departe cu asta. S-a explicat clar că asemenea măsuri nu sunt prevăzute nicăieri în nicio lege sau regulament, a precizat declarat inspectorul general, Sorin Mihai.

Citește și:

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.