Elevii din Năvodari încep orele în sistem hibrid. Chelaru: “Școlile și grădinițele din oraș sunt pregătite pentru a-și deschide porțile”

0
932

Elevii din Năvodari vor începe școala în sistem hibrid. Scenariul hibrid înseamnă că jumătate dintre elevi merg două săptămâni la școală, iar cealaltă jumătate stau acasă și merg la școală în următoarele două săptămâni. Directorii unităților de învățământ din orașul Năvodari s-au întâlnit vineri, 11 septembrie a.c., cu primarul Florin Chelaru și viceprimarul Liliana Mară pentru a pune la punct ultimele aspecte legate de începerea noului an școlar, pentru ca elevii și cadrele didactice să fie în siguranță, iar actul educațional să fie unul de calitate.

Potrivit calendarului organizatoric, stabilit de fiecare unitate de învățământ în parte împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, “activitatea educațională în școlile din Năvodari se va desfășura în sistem hibrid, excepție făcând clasele primare și cele terminale, unde prezența elevilor va fi fizică la școală“, precizează primarul Florin Chelaru.

Primarul Florin Chelaru, întâlnire cu directorii de școli din Năodari

Fiecare școală a comunicat deja părinților modalitatea în care se vor desfășura orele. Alături de managerii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice, administrația locală lucrează în permanență pentru a asigura echipamentele școlare IT și materialele de protecție (dezinfectanți, măști) astfel încât școala să fie un loc sigur pentru toată lumea.

Primarul Florin Chelaru și viceprimarul Liliana Mară

Pe data de 14 septembrie, școlile și grădinițele din oraș sunt pregătite pentru a-și deschide porțile și a întâmpina elevii în condiții optime. Săptămâna viitoare, voi propune Consiliului Local Năvodari o nouă rectificare bugetară pentru a suplimenta fondurile unităților de învățământ astfel încât acestea să fie pregătite oricând să facă față chiar și unor situații neprevăzute. Vom suplimenta permanent stocurile de dezinfectanți și materiale de protecție și suntem pregătiți să sprijinim unitățile de învățământ și cadrele didactice cu tot ceea ce este necesar. Este un an cu totul atipic, dar ne dorim cu toții ca școlile și grădinițele din Năvodari să fie la înălțimea așteptărilor și din acest motiv fac un apel la dumneavoastră, dragi părinți, să fiți alături de copii și de școală pentru ca împreună să luăm cele mai bune decizii”, susține primarul Florin Chelaru.

Facem precizarea că administrația locală a distribuit 78.000 de măști de protecție familiilor şi persoanelor defavorizate, în conformitate cu prevederile OUG 78/2020. Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Orașului Năvodari a oferit gratuit măștile de protecție următorelor categorii de beneficiari: persoanelor din familiile beneficiare ale ajutorului social; persoanelor din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei; pensionarilor sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv și persoanelor încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale.

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.