Exproprierea terenului deţinut de Tapangea, votată de consilierii locali

0
2232

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea declanșării procedurii de expropriere a terenului, în suprafață totală de 230 mp – proprietate privată a unei persoane fizice – în vederea realizării lucrărilor de interes public local „Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic Tac din Municipiul Constanța” a fost votat de consilieri în şedinţa de marţi, 28 decembrie. Proiectul a fost adoptat cu 18 de voturi pentru și 8 abțineri.

Este vorba despre exproprierea terenului deţinut de Georgeta Tapangea, teren pe care aceasta construieşte şi în momentul de faţă – iar detaliile le puteţi afla de AICI. Suma estimată de administrația locală aferentă despăgubirii pentru terenul de 230 mp al Georgetei Tapangea, de pe strada Cișmelei numărul 21A, în zona blocului 3, este de 34.500 de euro, adică 170.730,15 lei, la cursul BNR din 3 decembrie a.c., bani ce vor alocați de la bugetul local.

Înainte de votul pentru declanșarea procedurii de expropriere, liderul grupului consilierilor locali USR, Dumitru Caragheorghe, a precizat că aceștia nu înțeleg de ce un referat depus în 29 ianuarie a.c., pe o speță similară, nu are încă în răspuns: cel privind expropierea terenului de la Lupoaică.

Primarul Vergil Chițac a replicat că simpla depunere a unei cereri nu înseamnă că aceasta va fi introdusă pe ordinea de zi a unei ședințe a Consiliului Local, că aleșii locali USR trebuie să facă și raportul de specialitate.

Dumitru Caragheorghe a susținut că aparatul administrativ al Primăriei trebuia să ducă la îndeplinire o voință a consilierilor locali sau măcar să răspundă cererii. A trecut aproape un an și referatul nu a primit un răspuns.

„Simpla depunere a unei cereri nu rezolvă problema. Aparatul administrativ al Primăriei poate da justificare de legalitate. Problema necesității și a oportunității o dovediți dumneavoastră și o motivați din punct de vedere politic“, a precizat edilul-șef.

Acesta nu a dorit să răspundă cu privire la necesitatea și oportunitatea exproprierii terenului de la Lupoaică, susținând că părerea sa nu este importantă în acest caz.

De precizat că aparatul administrative are obligaţia de a răspunde, la fel cum departamentul de comunicare al primăriei are obligaţia de a răspunde solicitărilor presei în baza legii 544, dar nu o face de mai bine de 6 luni de zile! Însă, legea nu e petntru toată lumea, nu-i aşa?

M.M.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.