Felix Stroe, în septembrie: “Dacă nu voi fi ales președinte, nu voi pleca nici senator, nici deputat”. Felix Stroe, în octombrie: locul 1 pe lista pentru Senat

0
2155

Fost preşedinte al PNL Constanţa şi fost parlamentar de nu-mai-ţinem-minte câte mandate, Puiu Haşotti a fost auzit rostind, de mai multe ori: „Niciodată să nu spui niciodată”. Şi bine spunea, pentru că la un moment dat PNL a făcut casă cu „dracul”, cum le ziceau liberalii PSD-iştilor. Vă mai aduceţi aminte, nu? USL! A trecut vremea USL, PNL şi PSD sunt din nou în opoziţie „pe bune”, oricât ar zice USR că stai aşa, că nu-i aşa…

În fine, revenind la „niciodată să nu spui niciodată”, ce vedem azi, după şedinţa de la PSD Constanţa? Că Felix Stroe, după două şedinţe cu circ, în care a făcut „teatru” (miercuri şi joi), ameninţând că îşi depune mandatul, este primul pe lista de candidaţi ai PSD Constanţa la Senat. Vă reamintim atât, iar concluziile le trageţi dumneavoastră:  „Dacă nu voi fi ales președinte (al Consiliului Judeţean Constanţa – n.r.), nu voi pleca. Nici senator, nici deputat, locul meu este aici, la Constanța! Nu mi-a propus nimeni să plec în guvern sau să fiu prim-ministru, dar dacă mi-ar propune aș refuza” – declara presei Felix Stroe, pe data de 24 septembrie 2020.

Din septembrie şi până în prezent, ce s-a întâmplat? PSD nu a câştigat nici Consiliul Judeţean Constanţa, nici Primăria Constanţa. Eh, ce contează o banală declaraţie a unui politician? Să nu uităm că acelaşi Felix Stroe spunea că nu e interesat nici de funcţia de preşedinte al PSD şi că nu vrea aşa ceva etc, etc. A declarat-o tot presei, nu într-un cerc restrâns de prieteni.

Mai departe, ce se mai poate spune despre lista de candidaţi ai PSD Constanţa pentru parlamentarele care se presupune că vor avea loc în decembrie 2020? Felix Stroe a câştigat lupta internă din organizaţie; Decebal Făgădău (care a pierdut alegerile, la fel ca şi Felix Stroe!) a primit locul 3 pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, după Horia Ţuţuianu (locul 1) şi Cristina Dumitrache (locul 2). Acest loc 3 pentru Făgădău este incert, în sensul că social-democraţii se aşteaptă să câştige un singur mandat de senator (în contextul dat – Felix Stroe) şi două de deputat.

Decebal Făgădău

De remarcat că Nicolae Moga nu mai candidează. În schimb, dintre parlamentarii încă în funcţie, de departe cel mai nedreptăţit pare George Vişan care, spre deosebire de alţi colegi, chiar a muncit în Parlament. Radu Babuş, în schimb (care nu a mişcat mare lucru din postura de parlamentar) „cade” pe locul 6 în lista pentru Camera Deputaţilor. Adică, pe loc neeligibil. Aşadar, de dragul poziţiei 2 (loc eligibil), nici Cristina Dumitrache n-a mai putut face mare lucru pentru „fratele” Radu Babuş.

Ar fi multe de adăugat, dar momentan ne oprim aici. Postăm mai jos declaraţiile deputatului George Vişan:

Declarații George Vișan cu privire la listele candidaților PSD Constanța pentru alegerile parlamentare

Publicată de Focuspress pe Joi, 15 octombrie 2020

Alexandra CUCU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.