Fostul director al RAEDPP, refuzat de Primăria Constanța: voia un bloc cu spațiu comercial, în Mamaia

0
1584

Primăria Constanța a respins cererea Ambrosiana SRL de a-și consolida spațiul comercial din zona Perla și a-l supraetaja cu trei niveluri, pentru a amenaja apartamente.

SC Ambrosiana SRL, firma fostului director al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, Vasile Cîju, a solicitat Primăriei eliberarea unui certificate de urbanism pentru consolidarea spațiului comercial parter existent pe care îl deține în Mamaia, zona Perla, și etajare cu trei etaje, cu destinația de locuințe colective. Administrația locală i-a refuzat cererea, întrucât aceasta nu se încadrează în funcțiunea stabilită conform planului de reglementări urbanistice, fiind permise doar structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare turism: hoteluri, hoteluri-apartament, moteluri, vile turistice, pensiuni turistice sau alte structuri de cazare turistică.

Lucru știut clar chiar și de firma lui Vasile Cîju, mai ales că, la începutul anului 2020, a solicitat aviz de oportunitate pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal în care să fie incluse terenul de 290mp și clădirea de la Perla (care are o suprafață construită la sol de 102mp și pe care voia să o desființeze). Avea nevoie de PUZ pentru a putea modifica regimul de înălțime maxim admis: ca să poată construi un aparthotel Ds+P+3E+4E retras, după ce alipea terenul vecin, rezultând o suprafață totală de aproximativ 415mp.

Între timp fostul director al RAEDPP s-a răzgândit și mai voia un bloc, dar reglementările din zonă nu permit dezvoltarea unui astfel de proiect imobiliar.

Reamintim că firma acestuia a preluat, în asociere, mai multe piețe din oraș, iar acum se judecă în instanță cu regia, refuzând să plătească sumele pe care aceasta le consideră datorii.

Ambrosiana SRL are ca unic asociat pe Vasile Cîju și ca domeniu preponderent de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Firma constănțeană înființată în 2001 a realizat, anul trecut, o cifră netă de afaceri de 205.942 de lei și un profit de peste 355.000 de lei, având un număr mediu de un angajat.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.