FOTO. Saloanele “groazei” din fostul Spital de Oase din Eforie urmează să fie demolate

0
4807

Imaginile „groazei” din saloanele vechi ale fostului Spital de Oase din Eforie Sud au făcut înconjurul rețelelor de socializare anii trecuț: pereți deteriorați, tavanul căzut ş.a.m.d. La numai cinci ani de la reabilitarea pe fonduri europene, nici Ambulatoriul nu arată prea bine, fiindcă lucrările s-au deteriorat cu timpul.

Societatea care a efectuat lucrările în 2016 refuză să remedieze problema, prin urmare, Consiliul Județean Constanța a inițiat o licitație pentru achiziția lucrărilor de reparații ce trebuie efectuate la Ambulatoriul Eforie Sud.

Precizăm că în anul 2014 Consiliul Județean Constanța a semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriul Eforie Sud al Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală. Proiectul a avut o valoare totală de aproximativ 3,5 milioane de lei, din care lucrări de construcții și montaj de peste 2,4 milioane de lei care, în urma licitației, au fost obținuți de S.C. Cisgaz Instal Construct S.R.L. Reabilitarea a fost finalizată în noiembrie 2016 și, conform contractului de execuție lucrări, perioada de garanție a lucrărilor este de cinci ani, adică până la 10.11.2021. Cu toate acestea, constructorul din Ploiești nu vrea să remedieze deteriorările semnalate.

Potrivit unei foste infirmiere ce dorește să rămână sub protecţia anonimatului, imaginile care circulă în mediul online sunt de la etajul clădirii: „Pozele sunt din 2020, dar situația este aceeași, vă spun că pe vremea când încă lucram acolo trebuia să stăm și să cărăm gălețile de apă când ploua. Este foarte frig în acele saloane, iar tavanul și pereții arată deplorabil. Anul trecut am stat șase luni acolo fără pacienți. Nu înțeleg de ce. Acum, spre exemplu, sunt 10 pacienți acolo. Nu se poate sta în acele condiții, mai ales că saloanele arată cum arată. S-a tot făcut vâlvă anii aceștia cu starea în care se află acest spital și nimic. S-au scris articole, degeaba, nimeni pare să nu facă nimic. Vorbim, totuși, de o unitate spitalicească”.

În ciuda celor declarate de fosta infirmieră, reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa susţin că imaginile sunt din saloanele de cazare unde nu se află internaţi pacienţi. Mai mult, spune vicepreşedintele CJC Petre Enciu, respectivele saloane urmează să fie demolate.

„Baza de tratament a fost reabilitată pe fonduri (POR 2007-2013). Imaginile acelea sunt de la partea de cazare. Aici nu s-a făcut nimic. În urma unei expertize din anii precedenți, se propune demolarea acestei baze de cazare. Cel mai probabil vom merge pe demolare”, a declarat vicepreședintele Petre Enciu, pentru Focus Press.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.