RAEDPP caută un nou avocat în locul lui Stelian Ion, pentru procesul cu firma fostului director al regiei

0
1432

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța căută alt avocat pentru a o reprezenta în procesul cu firma fostul său director, Ambrosiana S.R.L., în locul lui Stelian Ion. Consilierii locali au aprobat achiziționarea acestor servicii de asistență și reprezentare juridică, în speranța recuperării Complexului Km5 și plății unor daune de către chiriaș.

În martie 2002, R.A.E.D.P.P. Constanța a încheiat un contract cu S.C. Ambrosiana S.R.L., pentru închirierea Complexului Km 5 de pe strada Hatman Arbore. Aceasta a încălcat, însă, acordul, prin nepăstrarea destinației imobilului de spațiu comercial, pe care l-a transformat într-o sală de fitness, fără acordul regiei, și nici nu a plătit chiria lunară stabilită în acord cu noua funcțiune a complexului. Așa că, în 2013, Regia s-a adresat instanței, prin avocatul Stelian Ion, pentru a obliga firma să plătească sumele datorate, așa cum a solicitat Curtea de Conturi: recuperarea diferenței de chirie rezultate ca urmare a schimbării destinației spațiului ocupat.

În 2014, și Ambrosiana a depus o cerere de chemare în judecată, solicitând obligarea R.A.E.D.P.P. Constanța și a Primăriei la plata sumei de 30.000 de lei, reprezentând  contravaloarea  îmbunătățirilor  aduse  imobilului și stabilirea, în favoarea sa, a unui drept de retenție asupra complexului închiriat, până la plata sumei cerute. Bineînțeles, în acest nou dosar a făcut și regia o cerere, reprezentată tot de Stelian Ion, pentru evacuarea firmei și obligarea acesteia la plata sumei de 44.229 de lei, reprezentând daune (perioada 01.09.2013 – 08.05.2014) și a celei lunare de 1.118 euro, daune începând cu data de 08.05.2016 și până la data evacuării efective a spațiului.

Cele două dosare au fost conexate în 2015 și nici până acum nu s-a finalizat procesul, nici măcar în prima instanță, având un nou termen de judecată în 15.06.2021, pentru a se efectua un raport de expertiză contabilă, deoarece Ambrosiana și-a majorat pretențiile pentru lucrările de modernizare a complexului.

Firma fostului director al R.A.E.D.P.P., Vasile Cîju, este reprezentată în instanță de Stila Frangu, Primăria Constanța de un avocat colaborator, iar regia de un consilier juridic, deoarece actualul ministru al Justiției, Stelian Ion, nu a mai putut reprezenta regia după ce a fost validat deputat, după alegerile parlamentare din decembrie 2020. Așa că R.A.E.D.P.P. a solicitat Consiliului Local achiziționarea unor servicii de asistență și reprezentare juridică în dosarul cu Ambrosiana, pentru a putea contracta un avocat profesionist, iar aleșii locali au aprobat acest proiect de hotărâre. În scurt timp, regia va demara procedura de selecție în vederea incheierii unui contract în acest sens.

În tot acest timp, de peste șapte ani, S.C. Ambrosiana S.R.L. continuă să folosescă și să valorifice Complexul Km5, pe care l-a transformat în sală de fitness. Așa cum menționam, unicul asociat al firmei este Vasile Cîju, fost director general al R.A.E.D.P.P. Constanța, așa că analiza cauzei de către Judecătorie se face inclusiv asupra modului în care a fost urmărită executarea contractului de închiriere de  către angajații Direcției Piețe, Târguri și Oboare din cadrul regiei, și luarea unor măsuri imediate, sub aplicarea de sancțiuni civile, dacă sunt necesare.

În 2019, Ambrosiana a realizat o cifră netă de afaceri de 184.317 lei și a raportat un profit de 67.583 de lei, având un număr mediu de doar doi angajați.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.