Galerie FOTO. RAEDPP se pregătește de reabilitarea a 9 clădiri ajunse paragină, din cele 22 aflate în administrarea regiei

0
2024

Regia Autonomă de Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța (RAEDPP) are în administrarea sa un număr total de 22 de clădiri de pe raza municipiului, multe dintre acestea într-o stare extrem de degradată.

Actuala conducere a regiei susține că se va interveni asupra acestora prin lucrări de reabilitare și, după caz, prin acțiuni de consolidare a structurii de rezistență, pentru a fi exploatate în condiții de siguranță.

Din toate aceste imobile, până în prezent s-a intervenit asupra clădirilor situate pe str. C. A. Rosetti nr. 8, str. Ilarie Voronca nr. 6 și str. Arhiepiscopiei nr. 14, prin lucrări de refacere a acoperișului, tâmplăriei și fațadelor.

Cele 22 de imobile ale RAEDPP sunt situate în următoarele zone:

– Str. Callatis nr.12 ; 14 ; 26 ; 31;

– Str. Mircea cel Bătrân nr. 19 ;

– Str.Mercur nr. 10 ;

– Str. Vântului nr. 2 ; 3 ;

– Str . Răscoalei din 1907 nr. 37 ;

– Bd. Tomis nr. 54 ; 56 ; 62 ;

– Str. Ovidiu nr. 5;

– Str. Cuza Vodă nr. 86

– Str. Grănicerului nr. 16;

– str. Bucovinei nr. 19; 21;

– str. Antim Ivireanu nr. 10;

– str. G-ral Manu nr. 22;

– str. Nicolae Iorga nr. 73;

– str. Siretului nr. 17;

– str. Viforului nr. 3.

Contactat de Focus Press, directorul RAEDPP, Stere Hira a declarat că în perioada următoare se va  interveni asupra a 9 clădiri din acea lista lungă, prima etapă fiind elaborarea DALI, documentaţia tehnico-economică, elaborată pe baza concluziilor raportului de expertiză tehnică şi, după caz, ale raportului de audit energetic, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi lucrărilor de intervenţii la construcţii existente.

După această documentaţie incipientă care, în principiu, stabileşte dacă proiectul se poate realiza, atât din punct de vedere tehnic, cât şi economic, urmează a fi urmați următorii pași legali: „Acestea clădiri se află în procedura de documentație, avizare pentru DALI, apoi după ce această procedură se va încheia urmează aprobarea indicatorilor tehnico -economici, procedura de licitație pentru reabilitare. Sunt pași pe care trebuie să îi urmăm”, a declarat Hira.

Acum, cele 9 imobile de care amintește directorul RAEDPP, și care vor intra în procedura de reabilitare după finalizarea documentațiilor, sunt cele situate pe strada Callatis din Zona Peninsulară, numerele 12, 14, 26 și 31, strada Mercur nr. 10, strada Mircea cel Bătrân nr. 19, strada Răscoalei de la 1907 nr. 37  și imobilele situate pe bulevardul Tomis, nr. 56 și 62.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.