GALERIE FOTO. Stadionul Flacăra a fost plin de sportivi: număr mare de participanți la “Crosul Năvodarului”!

0
124

Luna iulie este dedicată mișcării fizice, iar duminică a fost vremea potrivită pentru sport! Primăria Năvodari a organizat duminică un cros, dar și ultima etapă a evenimentului ”Bicicleta, mijloc de sănătate și locomoție”!

Astfel, Stadionul Flacăra a găzduit, duminică, 25 iulie, ”Crosului Năvodariului”, eveniment sportiv ajuns la cea de-a V-a ediție, prin care administrația locală și-a propus să promoveze un stil de viață sănătos pentru toți locuitorii orașului. S-au desfășurat două curse pentru copiii cu vârsta până în 10 ani, respectiv 11-16 ani și una pentru adulți. Toți participanții au fost înscriși automat la o tombolă cu premii în echipamente sportive.

De asemenea, duminică a avut loc a treia și ultima întâlnire sportivă în cadrul evenimentului ”Bicicleta, mijloc de sănătate și locomoție”. Cei care au luat parte la evenimentul sportiv au avut șansa să plece acasă cu o bicicletă nouă!

Ne-a bucurat numărul mare de participanți, ne-a încântat determinarea și entuziasmul celor care au luat startul! Cu toții sunteți campioni și meritați felicitările Năvodariului”, au declarat reprezentanții Primăriei Năvodari. La eveniment a fost prezent și viceprimarul Costel Aurelian Dumitrașcu.

Inactivitatea fizică este un factor major de risc pentru bolile netransmisibile la nivel mondial. “Activitatea fizică regulată este dovedită a ajuta la prevenirea și gestionarea bolilor netransmisibile, cum ar fi bolile cardiace, accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat și mai multe tipuri de cancer. De asemenea, ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale, la menținerea unei greutăți corporale sănătoase și poate îmbunătăți sănătatea mintală, calitatea vieții și starea de bine. Activitatea fizică se referă la orice tip de mișcare. Modalitățile cele mai frecvente de a fi activ includ mersul pe jos, mersul pe bicicletă, pe motocicleta, diferite tipuri de sporturi, recreerea și jocul activ și pot fi realizate la orice nivel de abilitate și pentru plăcerea tuturor“, susţine dr. Loti Popescu, coordonatorul judeţean al Biroului de Programe şi Promovare a Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Master European în Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate.

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.