Hotel de patru etaje în Faleză Nord, pe terenul din zona FZ 14 ce face parte din Dosarul Retrocedărilor. Beneficiarul ascuns sub Regulamentul GDPR

0
456
foto cu rol ilustrativ

Primăria municipiului Constanța a emis în cursul zilei de joi, 7 octombrie a.c., un Certificat de Urbanism în vederea edificării unui imobil de patru etaje cu funcțiunea de hotel în zona Faleză Nord, pe un teren retrocedat.

Conform actului de Urbanism cu numărul 3095 este vorba de construirea unui imobil 2S+P+4Etaje+Etaj Tehnic cu funcțiunea de hotel, împrejmuire teren și organizare de șantier. Beneficiarul investiției este ascuns sub Regulamentul GDPR privind protecția datelor cu caracter personal, iar amplasamentul este situat în zona Faleza Nord, strada Pescăriei, numărul Lot 3, Bloc FZ 14.

Doar că actele și hotărâre de Consiliu de pe vremea epocii Mazăre nu au dispărut din arhivele primăriei, astfel aflăm că acel teren aparține familiei medicului Alexandru Șerban.

Povestea este cu mult mai complicată decât pare, pentru că acel teren face parte din Dosarul Retrocedărilor, dar cu toate acestea municipalitatea a dat undă verde construirii unității de cazare pe acel teren deși unele proiecte imobiliare pe care fostul șef al Secției de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean Constanța, Alexandru Șerban dorea să le materializeze pe terenuri, tot retrocedate, în alte zone din Constanța nu au primit undă verde din partea Primăriei Constanța.

Precizăm că Alexandru Șerban este inculpat în Dosarul Retrocedărilor, cu toate acestea afacerile în domeniul imobiliar nu contenesc, ba chiar intenționa să construiască și o Policlinică pe bulevardul Tomis, tot pe un teren retrocedat, dar municipalitatea i-a respins cererea anul trecut. Iar pentru că am menționat investiții în domeniul imobiliar, acesta dorea să edifice un bloc de patru etaje la intersecția bulevardului Tomis cu strada Soveja, însă nu a primit undă verde de la administrația publică locală, la fel cum consilierii locali constănțeni i-au respins cererea de elaborare a unuu Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui bloc cu 35 de etaje, pe care dorea să îl construiască la intersecția străzilor Traian și Termele Romane

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.