In memoriam artistului plastic prof.univ.dr. Daniela Țurcanu-Caruțiu

0
1735
Daniela Țurcanu Caruțiu

Încă o veste fulgerătoare și tragică a înmărmurit vineri, 1 octombrie a.c., Constanța: a plecat la Ceruri și artistul plastic prof.univ.dr. Daniela Țurcanu-Caruțiu.

Profesor universitar doctor al Facultății de Arte a Universității „Ovidius“, Daniela Țurcanu-Caruțiu s-a remarcat datorită bogatei sale activități științifice și a eforturilor depuse pentru salvarea și conservarea patrimoniului cultural al Dobrogei, dar și datorită activității sale artistice, vernisând mai multe expoziții personale și participând la sute de expoziții de grup.

Daniela Țurcanu-Caruțiu era expert conservare și membru al Asociației Europene a Arheologilor, al Societății Americane de Arheologie, al Asociației Internaționale a Artiștilor Profesioniști, al Uniunii Artiștilor Plastici din România etc.

A obținut zeci de premii și distincții, iar bogata sa activitate științifică s-a concretizat în publicarea a zeci de lucrări și articole științifice, cărora li se adaugă mai multe cărți despre arta plastică, spațiul cultural dobrogean și metode de restaurare a monumentelor istorice.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.