Încă un acord de recunoaștere a vinovăției aprobat de instanță, în dosarul fostului șef al Poliției Eforie

0
2678
Gabriel Coteanu, șeful Poliției Eforie. FOTO Facebook

Judecătorii au admis acordul de recunoaștere a vinovăției a unui individ cercetat pentru dare de mită și trafic de influență, care apare în dosarul fostului șef al Poliției Eforie, Gabriel Coteanu. Este vorba despre Dumitru Rivera Roco, acuzat pentru dare de mită și cumpărare de influență.

La instanțele constănțene continuă seria acordurilor de recunoaștere a vinovăției inculpaților cercetați în dosarul de corupție al fostului șef al Poliției Eforie. Dumitru Rivera Roco, cercetat în acest dosar, a fost arestat la domiciliul său din Caracal, fiind acuzat de fapte de corupție, respectiv dare de mită și cumpărare de influență. În cursul zilei de vineri, judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis acordul de recunoaștere a vinovăției în ceea ce-l privește pe individului respectiv.

Astfel, individul a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru faptele reținute în sarcina sa.

De remarcat că toți inculpații din acest dosar au încheiat înțelegeri cu procurorii DNA, recunoscându-și faptele pentru a primi pedepse minime.

DNA Constanţa a început cercetările față de Gabriel Coteanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu.

Procurorii anticorupţie susțin că fostul șef al Poliției Eforie ar fi primit în mod repetat şi periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, în sensul de a permite şi de a proteja desfăşurarea unor activităţi de comerţ clandestin în Staţiunea Eforie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.