Lascu: „Ocuparea de 30% a restaurantelor nu este deloc sustenabilă“

0
691

Nicu Lascu, patronul Restaurantului La Scoica, a declarat într-un interviu Focus Press că până acum firmele din domeniul Horeca nu au primit niciun ajutor din partea statului, pentru a depăși criza provocată de COVID-19.

„Din păcate, este din ce în ce mai dificil pentru cei din domeniul Horeca, mai ales pentru cei care nu au decât salon de evenimente, care se axau pe nunți, botezuri sau evenimente private și care, în momentul de față, nu mai funcționează deloc. Este dificil mai ales că toate impozitele se plătesc, taxele se plătesc.

S-au promis ajutoare, dar momentan niciun ban nu a fost livrat. Eu personal n-am primit deocamdată nimic, știu mulți colegi în aceeași situație“, a declarat Nicu Lascu.

Vicepreședinte al noii organizații patronale, Asociația Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor, Saloanelor de Evenimente și Beach Barurilor (RESTO), acesta a precizat că deschiderea restaurantelor cu grad de ocupare de maximum 30% nu este sustenabilă.

„Ne dorim ca restaurantele să nu mai fie închise atunci când se depășește incidența de 3/1.000 de locuitori. La 30% nu este deloc sustenabil. Noi am păstrat toți angajații, nu i-am lăsat acasă, salariile sunt de plătit, prețul utilităților a crescut. Un 50% ar fi un procentaj acceptabil. Mai ales că acesta s-ar atinge în două părți ale zilei: de la ora 13.00 la 15.00, iar apoi de la 17.00 la 21.00.

Unii dintre noi suntem afectați și ca program de funcționare. Nu mai putem ține deschis non-stop, acum la ora 23.00 trebuie să închidem“, a explicat Lascu.

RESTO dorește să se alăture Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), pentru a putea avea o voce mai puternică și a putea rezolva unele probleme ale industriei Horeca.

„Dorim să ne alăturăm Asociației HORA de la București și, ca o forță comună, să reușim să discutăm la nivel național, că să rezolvăm problemele din industria Horaca. Să luptăm împotriva unui sistem care, momentan, nu ne ajută deloc, mai ales că suntem legați mai ales de incidența de 3/1.000 de locuitori.

Vom avea din ce în ce mai mulți membri în asociație, mulți ne sună pentru a se înscrie, dar momentan așteptăm hotărârea de înființare de la Judecătorie. Suntem 21 de membri fondatori“, a susținut Nicu Lascu.

Mai multe declarații despre problemele industriei Horeca și nu numai, în interviul Focus Press.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.