Locuinţele de serviciu pentru angajaţii Teatrului de Stat, repartizate cu încălcarea legii

0
3231
Bloc L4, strada Magnoliei

Consiliul Judeţean Constanţa pune la dispoziţia instituţiilor subordonate locuinţe de serviciu pentru angajaţi. Numărul locuinţelor este limitat, iar repartizarea lor se face în baza unor criterii bine determinate. Sau… aşa ar trebui să se întâmple, pentru că, de ani de zile, unităţile locative sunt ocupate de diverse persoane care nu au legătură cu instituţiile subordonate CJC sau nu îndeplinesc condiţiile stabilite prin hotărâre de consiliu.

În mandatul trecut, conducerea CJC a verificat blocul L4 de pe strada Magnoliei nr. 2, fiind descoperite persoane care nu îndeplineau condiţiile pentru a sta în lcouinţele de serviciu ale instituţiei. La 4 ani de la „descoperire”, situaţia pare neschimbată.

Conform unui raport de control de la Teatrul de Stat Constanţa (instituţie aflată în subordimea Consiliului Judeţean Constanţa, şi care primise locuinţe pentru angajaţi), spaţiile din blocul mai sus menţionat „nu sunt folosite cu scopul pentru care au fost repartizate, astfel se impune intrarea în legalitate, precum şi o evidenţă clară şi precisă a tuturor camerelor primite cu destinaţia locuinţă de serviciu”. În acelaşi document se precizează că Teatrului de Stat îi sunt repartizate 16 camere, însă nu toate sunt ocupate. Pentru cele ocupate, în raportul de control se precizează că nu sunt îndeplinite, în toate cazurile, prevederile legale.  

Prin urmare, pe ordinea de zi a proximei şedinţe a CJC va figura un proiect de hotărâre privind corectarea situaţiei descrisă mai sus.

Vom reveni.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.