Milionarul Samara demolează o braserie din Mamaia, pentru a construi un hotel

1
5553
Stere Samara, sursa foto: Forbes

Primăria Constanța a eliberat o autorizație de desființare pentru Sammarina S.A., care dorește să dărâme Braseria Neptun din Mamaia.

Un nou șantier se va deschide în Mamaia, pentru construirea unui hotel. Mai întâi, Sammarina S.A. va desființa imobilul de 2.300mp, cu destinația de spațiu comercial, Braseria Neptun din stațiune, pentru care a obținut autorizație de desființare de la Primăria Constanța, săptămâna trecută. Apoi, Sammarina Imobiliare S.A. (în care Sammarina S.A. este acționar) se va apuca să ridice noua unitate de cazare, după ce va primi autorizația de construire.

Certificatul de urbanism în acest sens a fost eliberat de Primăria Constanța, la sfârșitul lunii septembrie 2020. Conform acestuia, hotelul va avea un regim de înălțime D+P+5-7E și va beneficia și de restaurant și de SPA la parter.

Tot la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut, Sammarina Imobiliare a obținut autorizație de construire pentru un aparthotel (organizare de șantier pentru demararea lucrărilor) ce va apărea în zona Braseriei Mistral din Mamaia. Acesta va avea cinci etaje (ultimul retras) și va găzdui și spații comerciale.

Firma vrea să construiască și o clădire de birouri cu 20 de etaje pe Șoseaua Mangaliei nr. 74, în cadrul proiectului imobiliar integrat Sammarina Center. Are deja certificat de urbanism în acest sens, din octombrie 2020, dar urbaniștii Primăriei i-au atras atenția că în cadrul proiectului va trebui inclusă și o grădiniță sau creșă, pentru care vor fi prevăzute spații verzi și plantate minimum 5mp de spații verzi, pentru fiecare copil, conform Regulamentului de urbanism aferent Planului Urbanistic Zonal aprobat.

Sammarina Imobiliare S.A. are ca acționari pe Lidiea și Stere Samara (35, respectiv 43% din acțiuni), și pe Sammarina S.A. (18%). În 2020, firma a avut o cifră de afaceri de peste 8 milioane de lei și un profit de 5,2 milioane de lei.

Sammarina S.A. are ca acționari pe Lidiea și Stere Samara (25, respectiv 55% din acțiuni), Alexandru Sama (10%) și Maria Corina Cușu. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de puțin peste 20.000 de lei și a înregistrat o pierdere de 43.100 de lei. Principalul său domeniu de activitate este „ servicii anexe transportului pe apă“.

Stere Samara este unul dintre milionarii constănțeni în euro, potrivit topurilor realizate de publicațiile financiare, acționar principal și al operatorului portuar SOCEP și vicepreședinte al Asociației Comunitatea Aromână din România

Valentin ISPAS

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Toti machidonii construiesc blocuri si hoteluri in Constanta si Mamaia.Acum 70 de ani nu erau machidoni in Constanta,iar acum stapanesc orasul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.