Ministrul Dezvoltării, despre reabilitarea Sinagogii Mari din Constanța: „Va fi reluată licitația pentru că nu am avut ofertant la prima procedură”

0
432
Vegetația a pus stăpânire pe templu. FOTO Cătălin SCHIPOR

Va mai dura mult și bine până când, monumentul istoric, Sinagoga Mare din Constanța, va prinde, din nou, viață. Splendida clădire situată pe strada C.A. Rosetti la numărul 2, colț cu strada Petru Rareș se află într-o stare avansată de degradare, iar în prezent se află în administrarea Companiei Naționale de Investiții (CNI). Însă, birocrația greoaie va îngropa încet, dar sigur, această clădire impozantă, deoarece va fi reluată procedura de licitație publică. În cazul primului anunț nu s-a prezentat niciun ofertant.

Chiar ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla a declarat aceasta într-o vizită de lucru, vineri, 19 august a.c., pe șantierul Cazinoului din Constanța, căci, simbolul orașului se află în plin proces de consolidare, reabilitare și modernizare, stadiul lucrărilor fiind de 57%. Din nefericire, Sinagoga Mare (Templul Israelit) nu va fi supusă unui proces de reabilitare prea curând, iar din minunata clădire au rămas doar pereții.

„Proiectul de reabilitare a Sinagogii Mari a fost în achiziție publică și va fi din nou în achiziție pentru că nu am avut ofertant la prima procedură”, a declarat Cseke Atilla, ministrul Dezvoltării, într-o vizită de lucru la Cazinoul de pe faleza din municipiul Constanța.

Precizăm faptul că în luna iulie a.c., Compania Națională de Investiții (CNI), subordonată Ministerului Dezvoltării, în administrarea căreia se află imobilul istoric, a lansat o licitație publică pentru atribuirea unui contract de prestări servicii pentru proiectul „Proiectare, execuția de lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții: «Executarea lucrărilor de primă urgență – reabilitare generală – Templul Israelit Constanța»“.

Valoarea estimată este de 9.790.555,12 lei, fără TVA, și este compusă din: cheltuieli pentru obținerea și amenajarea terenului, de 904.819,27 lei fără TVA, cheltuieli pentru proiectare și asistența tehnică din partea proiectantului, de 264.764,81 lei fără TVA, și cheltuieli pentru investiția de bază, de 8.570.413,49 lei fără TVA.     

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.