Ministrul Justiţiei: Grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, la bani

1
74
Stelian Ion- ministrul Justiției

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, vineri, la bilanţul activităţii DIICOT pe 2020, că grupurile infracţionale ”trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”.

Trebuie să lucrăm la blocarea fluxurilor de bani şi apoi la recuperarea prejudiciilor şi produsului din infracţiuni, deoarece grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani“, a afirmat Stelian Ion.

De asemenea, a arătat ministrul, o foarte bună măsură o reprezintă constituirea structurii de combatere a traficului de persoane, “un flagel care s-a extins în ultimii ani şi care trebuie combătut cu toate mijloacele disponibile”.

Abordarea cauzelor de trafic de persoane, dar şi de trafic de droguri şi criminalitate informatică trebuie să aibă în vedere şi componenta de spălare a banilor, fiind o continuare firească a activităţii unor grupări criminale care obţin venituri din aceste infracţiuni“, a adăugat Stelian Ion.

Ministrul a recomandat ca spălarea banilor să fie prevăzută ca prioritate operaţională, arătând că infractorii români şi grupările din care fac parte, care acţionează în spaţiul european şi nu numai, trimit bani în ţară pentru a fi “spălaţi”. “Toţi aceşti bani şi bunurile care sunt achiziţionate trebuie să facă obiectul unor măsuri de indisponibilizare şi, ulterior, de confiscare”, a menţionat ministrul. 

1 COMENTARIU

  1. AȘA SE NUMEȘTE “TRAFIC DE PERSOANE” CRIMA DE SCLAVIE, CARE ÎNTRUNEȘTE TOATE ELEMENTELE SPECIFICATE ATÂT ÎN LEGISLAȚIA ROMÂNEASCĂ, CÂT ȘI ÎN CEA INTERNAȚIONALĂ, DAR CU PEDEPSE CU MULT MAI ASPRE! NORMAL ESTE CA ÎNȘIȘI CEI CARE INSTRUMENTEAZĂ CAZURILE, SĂ FIE TRAȘI LA RĂSPUNDERE, DEOARECE CUNOSC PERFECT LEGILE, DIFERENȚA DINTRE CELE DOUĂ FAPTE, DAR SE FAC CĂ… PLOUĂ! IAR IGNORANȚA ESTE MAI ALES AICI, COMPLICE CU AGRAVANTĂ, PRIN FAVORIZAREA CRIMELOR DE SCLAVIE A PERSOANELOR PENTRU MUNCĂ, A SCLAVIEI INFANTILE, ORI SEXUALE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.