Municipalitatea continuă demersurile pentru amenajarea unei pieţe urbane în zona Gării Constanţa

0
5959
Cum ar urma să arate piaţa

Primăria Constanța continuă demersurile pentru proiectul ce prevede amenajarea unei piețe urbane în zona gării din municipiu. După eliberarea Certificatelor de Urbanism necesare realizării obiectivului de investiții, municipalitatea continuă pașii legali, iar acum solicită emiterea Planului Urbanistic Zonal.

Investiția prevede o parcare acoperită ce va fi destinată autobuzelor și autocarelor, stații de încărcare, peron pentru călători, amenajare parcare autoturisme, zonă acces, zone de promenadă pietonală, construirea unui centru comercial de tip strip mall, a unui pasaj pietonal subteran, pentru legătura cu parcul, reamenajarea celui existent în zonă, construirea unei parcări publice supraetajate.

Municipalitatea continuă demersurile pentru realizarea proiectului iar joi, 9 iunie a.c., proiectul  se va afla pe masa Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei Constanța pentru solicitarea emiterii avizului de oportunitate – elaborare PUZ – amenajare piață urbană Gara Constanța, inițiator Confort Urban SRL.

În luna septembrie a anului trecut, SC Confort Urban a atribuit firmei IM Design un contract de realizare a unui studiu de prefezabilitate, în vederea amenajării unei piețe urbane, cu parcare acoperită, în zona Gării din municipiul Constanța.

SC IM Design SRL a fost înființată în data de 12 octombrie 2011, având sediul pe strada Lacul Plopului numărul 10 din  sectorul 5 al Capitalei. Administrator este Daniel Paul Turlică, care este și asociat cu 50% din capitalul social, împreună cu Iulia Turlică, tot cu 50% din capitalul social. Cifra de afaceri raportată în anul 2020 a fost de 2.807.421 de lei, profitul net de 1.258.823 de lei și datoriile de 243.995 de lei.

IM Design SRL, fosta IM Impulse Design SRL, a mai câștigat, în anul 2020, un contract de aproximativ 50.000 de euro, de la Primăria Sectorului 4, pentru achiziționarea de decorațiuni și servicii de lucrări decorative pentru Complexul Agroalimentar Piața Sudului. Acest contract a fost atribuit, însă, fără licitație.

Proiectul pentru amenajarea Pieței Urbane în zona Gării Constanța poate fi consultat AICI.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.