O nouă serie de contestații la adresa hotelului de opt etaje pe care un rus vrea să îl construiască în Mamaia

0
2941

Serghei Antonevici vrea să construiască un aparthotel cu opt etaje în zona Butoaie, pe malul Lacului Siutghiol, chiar la bulevard. Acesta deține un teren de 500 mp, pe B-dul Mamaia nr. 501, cumpărat în decembrie 2017, și vrea să ridice pe acesta un imobil cu suprafața construită de 280,5mp. Pentru aceasta a inițiat un Plan Urbanistic de Detaliu, care s-a aflat în consultare, iar mai mulți cetățeni, dar și societăți, au depus sesizări cu privire la viitoare construcție, semnalând mai multe nereguli.

Actualele reglementări urbanistice din zonă (conform Planului Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul Local în mai 2013) sunt regim de înălțime P+5E-8E. Așa că Antonevici vrea să construiască un aparthotel cu regim de înălțime maxim permis (opt etaje). Toate spațiile de parcare vor fi amenajate în subsolul clădirii, iar investitorul promite că vor exista și toate suprafețele minimi de spații verzi necesare, conform prevederilor legale. Noua clădire va fi ridicată chiar între Vila Alisia, Lake Boutique Apartments și Arlequin Apartments, pe o suprafață folosită acum drept parcare de către proprietarii din aceste imobile.

Și cum această situație nu a fost pe placul proprietarilor construcțiilor învecinate au depus sesizări la Primărie. Asociațiile de proprietari „Ekon”, „Safira”, „Lake Boutique 1” și „Riva Lake” au transmis opoziția fermă față de ridicarea imobilului de opt etaje în imediata apropiere. Aceștia susțin că suprafața foarte mică a terenului nu va permite asigurarea distanțelor față de imobilele învecinate și de asemenea, nu se va putea asigura necesarul de locuri de parcare aferente noului imobil, mai ales în sezonul estival. Totodată, noul imobil va genera scăderea valorii de piață a apartamentelor situate în blocurile învecinate, astfel locatarii propun transformarea terenului studiat într-un parc cu loc de joacă.

Ce spune elaboratorul Planului Urbanistic de Detaliu

Prin răspusurile formulate, elaboratorul PUD a menționat următoarele: conform actelor normative în vigoare, sunt asigurate condițiile de orientare, însorire şi iluminat natural. În urma studiulul de însorire efectuat, imobllul propus nu afectează imobilele vecine, acestea beneficiind de însorire mai mult decât minimul cerut prIn lege. Locurile de parcare se vor asigura la subsolul imobilului propus, conform HCL nr. 113/2017 aprobat pe raza municipiului Constanța, pentru respectarea legislației renunțându-se la unul sau doua niveluri, dacă va fi necesar. Terenul de 500 mp se află în proprietatea inițiatorului PUD şi nu face obiectul necesaruluo de locurl de parcare al fondului construit existent.

Totodată, spațiile verzi vor fi asigurate conform HCJ nr. 152/2013 privind stabilirea suprafețelor minime de spații verzi pentru lucrările de construcții şi amenajări autorizate pe raza municipiului Constanța, amenajarea acestora va fi în grija proiectantului, în prezent terenul fiind acoperit de macadam şi folosit ca parcare, încălcându-se dreptul de proprietate.

Serghei Antonevici a fost implicat într-un grup infracțional

Despre Serghei Antonevici, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism susțineau, în 2018, că a fost implicat într-un grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, în perioada 2010 – 2013, alături de foști șefi din Rompetrol Group, Cristi Borcea și mulți alții.

În 2019, investitorul rus a solicitat și un acord Agenției pentru Protecția Mediului Constanța pentru un alt aparthotel de trei etaje în zona Beach Land din Năvodari.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.