Obiecţii din partea constănţenilor şi a Inspectoratului de Poliţie pe seama blocului pe care patronul unei terase din Mamaia vrea să îl ridice pe strada Oborului

0
1947

Un nou bloc de opt etaje este pe punctul de a se ridica în orașul Constanța, deși mai mulți constănțeni, dar și IPJ Constanța au depus sesizări cu privire la ridicarea imobilului. În perioada în care proiectul a fost în consultare publică au fost emise 42 de notificări către proprietarii din zonă, iar unii dintre ei au avut de obiectat.

Proiectul face referire la un imobil cu funcţiune de locuire colectivă, comerţ, servicii şi birouri cu regim de înălţime D+P+8E+Eth retras pentru amplasamentul aflat în municipiul Constanţa, strada Oborului nr. 41. Imobilul teren în suprafaţă de 3.000 mp (din acte) şi 2.188 mp (din măsurători) este în proprietatea SC Simpione SRL. Proiectantul general al PUZ-ului este societatea Ama Project Creative SRL.

Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost primite sesizări de la persoanele interesate care vizează reglementările propuse.

Cristiana Adina Dima, proprietara unul apartament în blocul învecinat (str. Oborului nr. 37), aduce obiectiuni cu privire la distanta mică la care se va edifica noul imobil, fată de fatada nordică a imobilui existent, respectiv fată de fereastra unei camere a apartamentului detinut in proprietate de petentă; lipsa luminii naturale, a intimitătii şi confortului; se solicită studiu real de însorire; se cer clarificări cu privire la distanta în metri, la care urmează să se realizeze noua constructie, fată de limita de proprietate; disconfortul adus de viitorul şantier; scăderea valorii de piată a apartamentului detinut de petenti.

O altă sesizare a fost depusă de Traşcă Constantin Daniel, prin care se transmit observatii cu privire la următoarele aspecte: necesitatea amenajării trotuarelor şi a locurilor de parcare pe strada Oborului în condițiile aparitiei unor noi blocuri; necesitatea amenajării unei treceri de pietoni şi a unor limitatoare de viteză, datorită deselor accidentele rutiere soldatate cu victime; asigurarea ghenelor exterioare de gunoi pentru noile blocuri; montarea unor stâlpi care să limiteze parcarea maşinilor în dreptul uşilor de garaje pe str. Oborului;

Și Inspectoratul de Politie Judetean Constanta a trimis o adresă prin care transmite că deţine infrastructura de fibră optică supraterană (pe stâlpi) în zonă, fiind necesar ca lucrările pentru viitoarea construcție să nu afecteze funcționalitatea și disponibilitatea acestor servicii de fibră optică.

Prin răspusurile formulate, elaboratorul PUZ a menţionat că propunerile PUZ s-au făcut în baza studiului de însorire, real şi conform, astfel noua construcţie propusă nu va afecta insorirea Imobilulul din str. Oborului, nr. 41. Totodată, aspectele legate de asigurarea parcărilor viitoarelor construcţii sunt reglementate prin documentaţia PUZ, celelalte aspecte legate de amenajarea unor limitatoare de viteză, a unor stălpi ce limitează parcarea pe trotuar, amejarea trotuarului, sunt elemente ce nu se stabilesc prin documentaţia de urbanism;

În ceea ce privește adresa depusă de IPJ Constanța, elaboratorul PUZ-ului precizează că se va introduce în regulamentul de urbanism obligativitatea ca investiţiile ce se vor propune în baza reglementărilor PUZ, să nu afecteze funcționarea și disponibilitatea serviciilor de fibră optică supraterane ale IPJ Constanța

SC Simpione SRL a fost înființată în anul 2011 și are sediul social în Mamaia, zona Cazinoului. Firma este controlată de Nacee Iulia Alida, cu 0,01% din capitalul social, şi Nacee lonuţ, cu 99,99% din capitalul social. Administratorul societăţii este tot Nacee Ionuţ. Familia Nacee mai deține și Terasa Țărănească din Mamaia, zona Cazino.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.