DOCUMENTE. Undă verde construirii unui nou club în Mamaia, pe un teren retrocedat ilegal

0
3057

Deși terenul a fost retrocedat ilegal, conform decizie Înaltei Curți de Casație și Justiție, Primăria Municipiului Constanța a emis certificat de urbanism pentru costruirea unui nou club aici. Proiectul așteaptă avizul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, după care va fi solicitată autorizația de construire pentru noua locație de divertisment, în prelungirea Clubului Loft.

La începutul lunii martie a.c., Global Drinks International S.R.L. a obținut certificat de urbanism pentru construire bar pe B-dul Mamaia nr. 564, lot 1. Proiectul a ajuns apoi la Agenția pentru Protecția Mediului (A.P.M.) Constanța, căreia i-a solicitat acord de mediu. Firma din Capitală urmează să depună un memoriu pentru această investiție, după ce proiectul s-a aflat în dezbatere publică la A.P.M., iar acesta va fi transmis Comisiei de Analiză Tehnică, ai cărei membri (Consiliul Județean Constanța, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța, Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu etc.) vor trimite puncte de vedere la Agenția pentru Protecția Mediului. Cel mai probabil această investiție nu va fi supusă procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, mai ales că în zonă se află și alte cluburi.

Conform documentelor, pe terenul proprietate a S.C. Habitat și Ambient S.A. (care însă trebuie recuperat de Primăria Municipiului Constanța, fiind retrocedat ilegal), dat în folosință către Global Drinks International (printr-un contract de locațiune semnat în februarie a.c.), vor apărea două corturi din material impermeabil, vopsit alb, pe structură metalică, de formă pătrată, cu latura de 15m, adică fiecare cort va avea 225mp fiecare.

Între cele două construcții ușoare provizorii demontabile va fi amplasat un food truck, iar în fața lor, o scenă. Actuala piscină va fi îmbrăcată în lemn și va fi împrejmuită cu gard. Culmea, Global Drinks International susține că va amenaja pe terenul de 3.445mp și spații verzi în suprafață totală de 700mp (să o vedem și pe asta!!!).

Astfel, firma administrată de Petre Dan Mălușel își dorește ca suprafața construită să ajungă la 782,92mp (acum este 212), iar procentul de ocupare al terenului, la 22,72% (de la 6,15%). Pentru că, în afara corturilor, a food truckului și a scenei, vor fi amenajate aici grupuri sanitare și un spațiu de depozitare.

Global Drinks International S.R.L. are ca asociați pe Petru Berciu (36%), Petre Dan Mălușel (17%), Ion Andrei Biriș (17%), Ovidiu Septimiu Gizdavu (15%) și Cristina Pazara (15%).

Anul trecut, a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 15 milioane de lei și un profit net de peste 1,5 milioane de lei. Asta deși nu are niciun salariat și datorii de peste 1,3 milioane de lei.

Teren retrocedat ilegal în 2004, cu unic proprietar, SC. Habitat și Ambient S.A., din 2006

Reamintim că pe acest teren din Mamaia Nord, retrocedat ilegal, a funcționat clubul Silence (fost Bamboo, fost Le Gaga), care a ars complet în luna august 2019. Iar acum se va construi un altul, dar nu de către Joshua Castellano, care nu şi-a plătit chiria.

Noul chiriaș al S.C. Habitat și Ambient S.A. (din februarie a.c.) este acum doar Petre Dan Mălușel (Loft), în numele lui , care nu se teme că suprafața de teren va fi recuperată de către Primăria Municipiului Constanța, mai ales că primarul (încă în funcție pentru vreo săptămână) Decebal Făgădău nu-și dorește să dărâme cluburile de pe terenurile retrocedate ilegal, deoarece n-ar fi profitabil, ci să ceară o chirie (așa cum declara pentru Info Sud Est în decembrie 2019). În plus, de vreme ce a obținut deja certificat de urbanism, este clar că edilul a rămas fidel declarației sale de anul trecut.

În 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a declarat ca fiind retrocedate ilegal de către administrația condusă de Radu Mazăre aproximativ 200 de terenuri, Primăria având acum de recuperat peste 20 de hectare. Printre ele și terenul pe care se va construi noul club.

Și acesta a fost retrocedat lui Georgică Giurgiucanu, Mariei Măriuță, Cristian Borcea, Mihai Camboianu și S.C. Habitat și Ambient S.A., prin dispoziție de primar, în martie 2004, contra unei părți a cartierului Anadalchioi ce nu mai putea fi restituit în natură lui Ivonne Aline Buzescu Movilă, pentru Jules Movilă. Peste doi ani, coproprietarii au semnat un act adițional la un contract de partaj, prin care terenul de pe B-dul Mamaia nr. 564, lot 1, din stațiunea Mamaia, zona de nord, liber de construcții, a devenit doar proprietatea S.C. Habitat și Ambient S.A. În 2006, a fost intabulat, iar în 2008 a intervenit sechestrul emis de Direcția Națională Anticorupție, în Dosarul Retrocedărilor.

Acționarii Habitat și Ambient S.A. sunt Valentin Gheorghe Ionescu (7%) și Masterjob Consultanță S.A. (93%). Administrator este Ionel Viorel Toma. Masterjob Consultanță S.A. are ca acționari tot pe Valentin Gheorghe Ionescu (98%) și Florin Dorobanțu (2%), și același administrator. Habitat și Ambient S.A. și-a declarat ultimele date financiare pentru 2017, ca și Masterjob Consultanță S.A.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

Vom reveni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.