Ordinul Arhitecţilor va fi supraimpozitat pentru Vila Elena

0
1134

Proprietarul Vilei Elena, clădire asupra căreia Focus Press a atras atenţia, în ediţii anterioare, că este lăsată în paragină şi că există riscul iminent de prăbuşire, urmează să fie supraimpozitat.

Despre această clădire istorică, situată pe bulevardul Ferdinand nr.75, reporerii Focus Press au discutat şi cu primarul Vergil Chiţac. Întrebat dacă o soluţie ar fi ca primăria să cumpere această clădire pe care proprietarul (Ordinul Arhitecţilor – Filiala Doborgea) nu o renovează de ani de zile, Vergil Chiţac a opinat: „Ne dorim ca aceste clădiri să nu mai aibă aspectul acesta dezolant care ne produce depresie, dar nu putem să acționăm noi, ca municipalitate, decât dacă este proprietatea noastră. Fiind a Ordinului Arhitecților, aceștia neavând bani pentru reabilitarea Vilei Elena, trebuie să vină la noi, în aceste condiții, pentru că această clădire nu mai poate aștepta”.

De precizat că, potrivit reglementărilor în vigoare, proprietarii de imobile lăsate în paragină sunt pasibili de sancţiuni şi de supra-impozitare. Lucru care s-a întâmplat şi în cazul Vilei Elena, după cum au precizat, pentru Focus Press, reprezentanţii Primăriei Constanţa. De asemenea, cea mai recentă somaţie de remediere a deficienţelor a fost emisă, în atenţia proprietarului, în data de 21 ianuarie 2021.

“Urmare a verificărilor efectuate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Control disciplina în construcții și afișajul stradal, deținătorul acestuia a fost sancționat contravențional prin PVCSC nr.3804/08.01.2019 în temeiul art.11, pct.7 din HCL nr.184/2013, privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețare a municipiului Constanța și totodată, a fost întocmită Fișa de evaluare nr.12419/21.01.2021, clădirea fiind încadrată în categoria 1 de impozitare conform prevederilor HCL nr.27/2016,  privind aprobarea criteriilor de încadrare a imobilelor situate în Municipiul Constanța în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite, iar proprietarul imobilului a fost somat să remedieze deficiențele constatate prin adresa nr.12476/21.01.2021”, se arată într-un răspuns al Primăriei Constanţa, formulat la solicitarea Focus Press.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.