Primăria cere două terenuri de la CJC pentru a construi un nou spital

0
169

Consilierii locali constănțeni au aprobat solicitarea trecerii unor terenuri din domeniul public al Județului Constanța în domeniul public al Municipiului Constanța, pentru construirea unui nou spital.

Primarul Vergil Chițac a solicitat vineri, 26 februarie a.c., consilierilor locali să voteze un proiect de hotărâre inițiat pentru solicitarea trecerii unor terenuri din domeniul public al Județului Constanța în domeniul public al Municipiului Constanța.

„Discuțiile nefinalizate încă asupra Programului național și reziliență au relevat faptul că este posibilă finanțarea unor unități spitalicești noi și eligibile sunt doar municipiile reședință de județ.

Totul pornește de la proprietatea terenului. Iar poziția unui Spital Municipal, conform unor specialiști, nu poate fi alta decât zona în care se găsește acum secția aceasta de Boli Infecțioase. Dar această zonă este partajată: o parte aparține Municipiului, o parte C.J.C. Am găsit posibilitatea, după măsurare, și înțelegere la C.J.C. ca o parte din acest teren să treacă în proprietatea noastră, ca să putem localiza un eventual Spital Municipal Policlinic, la care visăm cu toții“, a explicat Vergil Chițac aleșilor locali.

Astfel, Primăria intenționează să construiască un Spital al Municipiului Constanța în imediata vecinătate a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, care se regăsește tot în domeniul public al orașului.

Cele două terenuri solicitate a trece în proprietatea Municipiului sunt situate pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 4C și sunt libere, neafectate de construcții.

„Ținând cont de contextul pandemic actual, care a demonstrat insuficienta capacitate a spitalelor în ceea ce privește tratarea pacienților, dar și dotările improprii desfășurării unei activități medicale la standardele impuse de normele actuale, proiectul avut în vedere este imperios“, se arată în Raportul întocmit de Direcția Patrimoniu și Cadastru din cadrul Primărie Constanța pentru aprobarea solicitării trecerii celor două terenuri din domeniul public al Județului Constanța în domeniul public al Municipiului Constanța.

Proiectul a fost aprobat cu 25 de voturi pentru.

Rămâne de văzut dacă și Consiliul Județean Constanța este de acord cu acest lucru și dacă Primăria va obține fondurile europene necesare pentru construirea unui nou spital în oraș.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.